Zlata francoska reprezentanca do številnih sprememb

Tri mesece po slavju na Olimpijskem turnirju v Tokiu, se bo Francoska rokometna reprezentanca ponovno zbrala pred prihajajočimi tekmami v Zlati ligi na Norveškem. Na seznamu selektorja Guillaumea Gillea je kar nekaj sprememb.


“Po Olimpijskih igrah ponovni zbor reprezentance predstavlja začetek novega poglavja za Francosko reprezentanco. Ob ponovnem srečanju bomo naredili plane za preostanek sezone, Zlato ligo in EP v januarju. Bo pa to tudi prvo srečanje na poti do Pariza 2024.” je povedal Gille. Dodal je še, da je na seznamu nekaj sprememb. “Dodali smo igralce, ki so bili v planih za prihodnost že od aprila.”

Na seznamu tako ni Luca Abaloja, Michaela Guigouja in Yanna Gentyja, ki so končali reprezentančno kariero. Na tekmah Zlate Lige Francosko reprezentanco čakata dva zahtevna dvoboja, najprej proti Danski, dan zatem pa še proti Norveški.

Seznam francoske reprezentance za Zlate igre v novembru:

Vratarji: Kevin Bonnefoi (Montpellier HB) – Rémi Desbonnet (Usam Nîmes Gard) – Vincent Gerard (Paris Saint-Germain)

Leva krila: Hugo Descat (Montpellier HB) – Dylan Nahi (Kielce)

Levi zunanji: Jean-Jacques Acquevillo (Usam Nîmes Gard) – Nikola Karabatic (Paris Saint-Germain) – Karl Konan (Pays d`Aix Université Club) – Romain Lagarde (Pays d”Aix Université Club) – Timothey N`Guessan (FC Barcelona) – Élohim Prandi (Paris Saint-Germain)

Srednji zunanji: Kentin Mahé (Veszprem) – Nedim Remili (Paris Saint-Germain) – Aymeric Minne (Pays d`Aix Université Club)

Desni zunanji: Dika Mem (FC Barcelona) – Melvyn Richardson (FC Barcelona)

Desna krila: Benoît Kounkoud (Paris Saint-Germain) – Yanis Lenne (Montpellier HB) – Valentin Porte (Montpellier HB)

Krožni napadalci: Ludovic Fabregas (FC Barcelona) – Luka Karabatic (Paris Saint-Germain) – Théo Monar (HBC Nantes) – Nicolas Tournat (Kielce)

Foto in vir: Handball World

 

Komentarji