Barca – PSG: Derbi dveh evropskih velikanov, kdo bo boljši?

V EHF Ligi Prvakov nas danes čakajo trije dvoboji v skupini B.


Spored začenjata ekipi HC Motor in CS Dinamo Bucuresti. Ekipi sta na predzadnjem mestu v skupini izenačeni z le dvema točkama. Pod njima je le Flensburg, ki je do sedaj zbral le točko. Obe ekipi sta bili v domačem prvenstvu ta konec tedna prosti.

Na gostovanju pri Telekom Veszprem HC bo pot iz krize in prvo zmago v letošnji sezoni Lige prvakov iskal SG Flensburg-Handewitt. Na zadnjih desetih srečanjih je Flensburg zmagal le enkrat, kar ni dobra popotnica pred zahtevnim gostovanjem. Po poškodbah Magnusna Roda in Franza Semperja, je novi član Flensburga postal 37-letni Michael Muller. Bo pa tekma za Veszpremovega Rasmusa Laugeja obenem prva proti nekdanjemu klubu, ki ga je zapustil leta 2019.

Na tekmi večera pa se bosta med seboj pomerila velikana Barça in Paris Saint-Germain HB. Na lestvici ima Barcelona le točko več od PSGja, tako da si lahko obetamo zelo zanimiv in napet dvoboj. Dodatni motiv za Francoze bo tudi podatek, da so v medsebojnih srečanjih zmagali le enkrat. To bo obenem dvoboj med najboljšo obrambno ter drugo najboljšo napadalno ekipo v Ligi prvakov. Barça je prejela le 107 golov, PSG pa jih je dosegel 139, le enega manj od ekipe Kiela.

Foto: EHF

Komentarji