Po Bregarju kliče tudi Adžić

Ženska rokometna reprezentanca Slovenije se bo v začetku aprila zbrala na reprezentančni akciji, med katero bo odigrala dva kvalifikacijska dvoboja z Italijo za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo med 30. novembrom in 17. decembrom na Danskem, Norveškem in Švedskem. Slovenija se bo z zahodno sosedo pomerila 8. in 12. aprila.


Po februarski reprezentančni akciji med EHF tednom, ko je Dragan Adžić, črnogorski strateg na slovenski klopi, imel priložnost preizkusiti pripravljenost za igro na najvišjem nivoju slovenskih mladih igralk, se tokrat v reprezentančni tabor vračajo tudi nekatere nosilke slovenske zasedbe, ki si je na lanskem domačem evropskem prvenstvu priigrala uvrstitev na končno osmo mesto. Selektor je na spisek uvrstil vratarke Amro PandžićMajo Vojnovič in Tajdo Tripkovič, krilne rokometašice Emo Marijo MarkovićMajo SvetikEmo AbinoTijo Gomilar Zickero in Aljo Varagić, krožne napadalke Natašo LjepojoValentino Klemenčič in Uršo Zelnik ter zunanje igralke Ano Gros, Elizabeth Omoregie, Barbaro LazovićNino ZuličIvono BarukčićNino ŽabjekTjašo StankoAno Abino, Emo Hrvatin in Erin Novak. Med rezervami, ki bodo v polni pripravljenosti čakale na morebiten klic selektorja, so pristale Blažka HauptmanŠpela Bajc in Živa Čopi.

Dom slovenske izbrane vrste med kratkimi pripravami na kvalifikacije za turnir svetovne elite bodo znova ljubljanske Stožice, kjer se bodo reprezentantke zbrale v ponedeljek, 3. aprila. Proti prizorišču prvega srečanja z zahodno sosedo bodo odrinile po četrtkovem dopoldanskem treningu, prvič pa se bodo z Italijankami pomerile v soboto, ob 18.30, v mestu Chieti. Iz pokrajine Abruzzo se bodo Slovenke v domovino vrnile po tekmi in v sredo na Kodeljevem (17.30) gostile tekmice na povratnem srečanju.

 

SEZNAM VALJENIH IGRALK NA PRIPRAVE

Rokometašica klub
Elizabeth Omoregie CSM Bucuresti (ROM)
Ana Gros Györi Audi ETO KC (MAD)
Ana Abina ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Ema Abina RK Krim Mercator
Tija Gomilar Zickero Sport-Union Neckarsulm e.V. (NEM)
Ema Hrvatin BSV Sachsen Zwickau (NEM)
Ivona Barukčić ŽRK Krka Novo mesto
Valentina Tina Klemenčič RK Krim Mercator
Barbara Lazović RK Krim Mercator
Nataša Ljepoja RK Krim Mercator
Ema Marija Marković RK Krim Mercator
Erin Novak ŽRK Z’dežele
Amra Pandžić CS Minaur Baia Mare (ROM)
Tjaša Stanko RK Krim Mercator
Maja Svetik RK Krim Mercator
Alja Varagić RK Krim Mercator
Maja Vojnovič Saint-Amand Handball (FRA)
Tajda Tripkovič ŽRK Z’dežele
Urša Zelnik ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Nina Zulič CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud (ROM)
Nina Žabjek RK Krim Mercator

REZERVE

Rokometašica klub
Blažka Hauptman ŽRK Litija
Špela Bajc ŽRK Litija
Živa Čopi ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Komentarji