Po četrtkovem remiju tokrat zmaga za Slovenijo

Pred slovensko žensko rokometno reprezentanco je bila še ena prijateljska tekma z Madžarsko. Prva v četrtek se je v Celju končala z 22:22.Reprezentanci sta včeraj v Stožicah opravili tudi skupen trening, tako da lahko rečemo, da skrivnosti ni. Slovenke so se na 17 medsebojni tekmi razveselile prve zmage nad Madžarkami. 


In tudi druga pripravljana tekma je bila izenačena že od začetka. Madžarke so si cer na začetku povedle z dvema goloma prednosti (1:3),a so gostiteljice rezultat hitro izenačile na 4:4. Od tu naprej pa smo vse do zadnjih minut spremljali igro gol za gol. Pri Slovenkah je bila daleč najbolj razpoložena posameznica prvega polčasa, vratarka Maja Vojnovič, ki je zbrala sedem obramb (skupaj 12). Domačinke pa so bolje odigrale zaključek prvega polčas in tako na odmor odšle s prednostjo dveh zadetkov (11:9).

Rokometašice Slovenije so bolje odprle prvi polčas in v 38. minuti povedle s 14:10. Gostje so se v 43. minuti približale na gol zaostanka (15:14), nato pa je sledila igra gol za gol. Gostiteljice so se enkrat še uspele odlepiti na tri gola, a večje prednosti se jim ni uspelo priigrati. V drugem polčasu je slovenski voz vlekla Tamara Mavsar (štirje zadetki, skupaj 9 ). Madžarke so tri minute do konce rezultat izenačile na 19:19. Odgovor na to pa je imela Eizabeth Omoregie, ki je z dvema zadetkoma svojo reprezentanco znova popeljala na dva zadetka prednosti (21:19), kar je bil tudi končni rezultat.

SLOVENIJA : MADŽARSKA  21:19 (11:9)
Mavsar 9, Zulič 4; Kacsor 5, Klujber 4

FOTO: RZS

Komentarji