Krka presenetila Ormož

Sobotne dvoboje sta odprli ekipi Krke in Ormoža. Krkaši so prevladovali večji del tekme in se na koncu razveselili druge zaporedne zmage po povratku med slovensko rokometno elito. Pri Krki je blestel predvsem kapetan Uroš Knavs, ki je dosegel dvanajst zadetkov, Nik Čirović je pri gostih dosegel dva manj.


Prvih 10. minut smo spremljali izenačen obračun. Ob rezultatu 4:4 pa je sledil nalet domače zasedbe. Po delnem izidu 4:0 so prišli do prednosti 8:4. Krkaši, ki so bili v momentu niso več dopustili, da bi se gostje, ki so zapravili veliko priložnosti približali. Domačini so predvsem na krilih Uroša Knavsa, ki je v prvem polčasu zbral šest zadetkov (s skupaj dvanajstimi je bil na koncu najboljši strelec tekme)  povedli prav s takšno razliko (12:6). Ob koncu polčasa so rokometaši Krke povedli že s sedmimi goli prednosti (15:8). Zadnji gol v prvem polčasu so dosegli Ormožani in tako sta ekipi na odmor odšli ob razliki šesti zadetkov (15:9).

Nekoliko bolje so drugi polčas odprli Ormožani in se v 40. minuti približali na štiri zadetke (19:15). Z minuto odmora je moral odreagirat domači strateg Mirko Skoko. Njegovi varovanci so v nadaljevanju zaigrali tako kot v prvem polčasu in si znova prišli na šest golov prednosti (24:18). Deset minut do konca obračuna so gostitelji povedli z osmimi zadetki naskoka (26:18) in tako razrešili vse dvome o zmagovalcu. Tekmo so le še mirno pripeljali do konca in se razveselili zmage z 31:22.

KRKA : JERUZALEM ORMOŽ  31:22 (15:9)
Knavs 12, Avsec 5; Čirović 10, Žuran 4

Standings provided by SofaScore

FOTO: Gašper Simonič / MRK Krka

Komentarji