Dramatičen zaključek v Mariboru ni prinesel zmagovalca

V dvorani tabor smo spremljali obračune med RK Maribor Branik in RD LL Grosist Slovan. Mariborčani so v tkemo vstopili samozavestno, saj so v prejšnjem krogu zabeležili prvo zmago, medtem ko igralci Slovana to še čakajo. In čakali jo bodo tudi še po tem krogu, saj nocoj nismo dobili zmagovalca. Tekma se je končala z rezultatom 30:30


Tekma je bila že od začetka zelo izenačena. Domači so sicer povedli z 2:0, a so gostje rezultat hitro izenačili. V nadaljevanju smo bili priča igri gol za gol z veliko menjavanja v vodstvu. Nobena izmed ekip v prvem delu ni imela posameznika, ki bi posebno izstopal, saj smo bili priča zelo kolektivni predstavi obeh ekip. V samem zaključku prvega dela igre pa so igralci Slovana povedli z dvema zadetkoma prednosti (15:17) s katerima so odšli tudi na odmor.

Mariborčani so hitro na začetku drugega polčasu rezultat izenačili na 18:18. Prestavo višje so nato prestavili gostje in si do 46. minute priigrali štiri zadetke prednosti (21:25). Po minuti odmora je moral seči strateg domačih Luka Žvižej. Mariborčani so še naprej lovili popoln priključek, a vsakič, ko se je zdelo, da je moment na njihovi strani so Ljubljančani vrnili udarec. V zadnjih 10. minutah so imeli Mariborčani v golu razpoloženega Gregorja Lorgerja, ki je zbral nekaj izjemnih obramb. Njegovi soigralci so to izkoristili in v 56. minuti po zadetku Izidorja Budje rezultat izenačili na 29:29. In rezultat je bil izenačen tudi po 60. minutah. Tekma se je končala z delitvijo točk in rezultatom 30:30.

MARIBOR BRANIK : LL GROSIST SLOVAN  30:30 (15:17)
Planinšek 9, Budja 5; Ranisavljević 8, Turnšek 5

Standings provided by SofaScore

FOTO: Dajnko Photography / RK Maribor Branik

Komentarji