Po dolgem premoru se začenja tudi 2. DRL

Ob sproščanju določenih ukrepov se na igrišča vrača tudi 2. DRL, po kakovosti tretje najboljše tekmovanje v moški konkurenci v Sloveniji. Klubi so s tekmovanjem prekinili v sredini oktobra, ko so sicer nepopolno odigrali tekme 2. kroga. Konec tega tedna se tako na igrišča vrača 2. DRL, ki bo potekala po posebnem režimu.


V ligi trenutno nastopa 9 klubov, po dveh odigranih krogih pa je na vrhu lestvice RK FRANKSTAHL RADOVLJICA – CERKLJE. Seveda, je po dveh odigranih tekmah težko soditi, kdo se bo boril za napredovanje v 1. B ligo.

Ekipe bodo z začetkom v prihajajočem vikendu odigrale prvi del tekmovanja, po enokrožnem sistemu. Za več informacij o poteku tekmovanja smo se obrnili na komisarja 2. DRL Franka Komela, ki nam je pojasnil kako bo izgledalo nadaljnje tekmovanje v 2. DRL:

“Igralo se bo po enokrožnem sistemu. Vse tekme, ki so bile odigrane oktobra bodo obveljale, tako se bo skupno odigralo devet tekem. Po odigranih devetih krogih se bodo igrale povratne tekme glede na razvrstitev na lestvici. Po sistemu prvi z drugim na lestvici, tretji s četrtim itd. Če je klub prvo medsebojno tekmo proti drugemu klubu igral doma, bo na tekmi za razvrstitev igral v gosteh. Gre za nekakšno končnico privlečeno za lase,” je o nekoliko drugačni končnici tekmovanja povedal Franko Komel.

“Takšen sistem tekmovanja smo ubrali predvsem zaradi stiske s časom. Brezpredmetno bi bilo igranje 18. krogov, saj ekipe več kot pol leta niso trenirale. Konec tekmovanja je predviden v sredini junija,” dodaja Komel.

Ta vikend se tako začenja 2. DRL. V soboto bodo odigrane tri tekme, zaostale tekme bodo odigrane po dogovoru s klubi.

2. DRL, 3. KROG:

Sobota, 24. april, ob 18:00
RD MOŠKANJCI – GORIŠNICA – RD AJDOVŠČINA

Ob 19:00
RK DRAVA PTUJ RK FRANKSTAHL RADOVLJICA – CERKLJE

Ob 20:45
RK KRONOS – RK VELIKA NEDELJA

Prestavljeno
RK KOČEVJE – RK ARCONT RADGONA

Komentarji