Po izjemno skromnem uvodu, Krka do novih točk

Po zadržanem uvodu obeh ekip je ekipa Krke iz Novega mesta v drugem delu srečanja uspela nadvadati domače rokometašice z Litije.


Srečanje se je začelo z obilico neuspešnih napadov na obeh straneh. Po desetih minutah je bil rezultat 1:3 v korist rokometašic Krke, ki so nato, za razliko od domačink z Litije, za malenkost le ujele napadalni ritem. V dnevni formi sta bili tudi obe vratarki, Anita Izlakar na domači strani in Katarina Džabmo pri Novomeščankah. V raztrganem prvem polčasu so Litijčanke v 24. minuti le uspele izenačiti na 7:7. Na odmor so tekmice odšle s skromnim izenačenjem 9:9.

Uvod v drugi polčas se je razvil v drugačni luči. Prvič na srečanju smo bili priča izmenjavanju zadetkov, tehtnico na stran rokometašic z Novega Mesta pa je z dvema zaporednima obrambama prevesila Katarina Džambo. Naleta dolenjskih nasprotnic Litijčanke tokrat niso uspele zaustaviti. Pri Krki sta se razigrali Ana Albina in Živa Čopi, ki sta do petdesete minute srečanja za svoje moštvo dosegli več zadetkov, kot celotna ekipa v prvem polčasu.  Novomeščanke so tekmo suvereno pripeljale do konca in slavile 2 22:28.

 

Photo: ŽRK Krka Novo mesto

Komentarji