Po rasističnih grožnjah nemški šport v bran Gislasonu

Na našem portalu smo nedavno poročali o rasističnih grožnjah nemškemu selektorju Alfredu Gislasonu, ki je na domači naslov prejel pismo, v katerem je bila zapisana grožnja naj odstopi iz mesta selektorja nemške reprezentance, ali pa bo posledice nosil sam. Po nedopustljivem dejanju so se oglasili tudi drugi predstavniki nemškega športa, ki so islanskemu trenerju na klopi Nemčije stopili v bran.


Selektor nemških rokometašev Alfred Gislason je bil nedavno žrtev rasističnega sporočila. Neznanec mu je na dom poslal pismo, v katerem je med drugim zapisal: “Mi smo vsi Nemci in želimo si nemškega trenerja reprezentance.” V pismu je tudi grožnja, da ga bodo obiskali na domu, če ne zapusti selektorskega mesta: “Videli bomo, kaj bo ostalo od vašega imetja.”

“Čudovito pismo v nabiralniku!!! Po 30 letih v Nemčiji sem v tej čudoviti deželi prvič prejel grožnje,” se je na svojem Instagram profilu odzval Gislason.

Kaj kmalu se je oglasila tudi nemška rokometna zveza in Islandcu stopila v bran: “Ogorčeni smo in obsojamo takšne grožnje. Alfredu izrekamo in zagotavljamo vso podporo. S športnega vidika je opora za vse nas in zdaj moramo mi biti opora njemu.” Na Twitterju so na nemški zvezi še dodali: “Alfred Gislason je naš selektor, srce naše ekipe, s strastjo in prepoznavnostjo za nemško reprezentanco.”

Alfred Gislason pa je bil deležen podpore tudi s strani predstavnikov drugih športov: “Lahko si predstavljam, kaj takšna grožnja sproži v človeku. Alfred, jaz in mnogi drugi ti stojimo ob strani,” je temo komentiral selektor nemške nogometne reprezentance Joachim Löw.

Oglasil se je tudi prvi mož münchenskega Bayerna Karl-Heinz Rummenigge: “Sovraštvo in diskriminacija ne spadata v našo družbo in med naše nazore.”

Med drugim so ga podprli tudi selektorka nogometašic Martina Voss-Tecklenburg, rokometaši in ministrski predsednik dežele Sachen Anhalt, kjer Gislason živi, Reiner Haseloff.

Komentarji