Podpovprečno sojenje na tekmah EP

O sojenju na domačem evropskem prvenstvu še nismo nič zapisali, a se je do danes nabralo že kar nekaj spornih odločitev oziroma tekem. 


Po tekmi z Madžarsko je nekaj krepkih o sodnicah povedala tudi naša Ana Gros. Ni izpostavila le tekme proti Madžarkam, ampak celotno prvenstvo. Za EkipoSN je dejala: “Športniki radi rečemo, sojenja ne bomo komentirali, sodnike pustimo na miru, a v nekem trenutku je treba pokomentirati tudi njih. Če lahko oni nas komentirajo, ko smo slabe, lahko tudi mi njih, ko ne opravijo svojega dela, kot bi ga morali. Sojenje, na splošno, ne samo na naših tekmah, je bilo na tem turnirju porazno, sramota za nas šport. Ne morem verjeti, da so lahko sodniki na takšni ravni tako slabi. Trudiš se vsak dan, malodane se ubiješ, potem pa pride nekdo, ki ti lahko z eno potezo razblini sanje. Ni pošteno, da je tako, vpliv sodnikov je prevelik, a nimamo kaj.”

 

Po tesnem porazu (34:35) proti Črni Gori je bila podobnih misli tudi Cristina Neagu.

Cristina Neagu, romunska reprezentantka: “Ne vem koliko evropskih tekem je že bilo odigranih na takšen način. Vseeno mi, da bo rečeno, da Romuni govorimo o sojenju ob porazu. Če ne razumeš, da smo bili ekipa, ki si je zaslužila zmago, potem nisi Romun ali pa ti je vseeno za šport. Bilo je očitno razvidno. Sem 99.99% prepričana, da je Črnogorka napravila dvojno vodenje pred sedemmetrovko. Ampak seveda sodniki ne želijo gledati posnetka od nobene izmed naših tekem. Nič nimam za dodati. Danes smo se borile od prve do zadnje minute. Ekipa je bila odlična. Zaslužile smo si zmago. Sodnice, ki so sodile danes, ne bi smele več soditi!”

Romuni so po tekmi s Črno Goro objavili posnetek v katerem so našteli 16 sodniških napak. Video si oglejte tukaj.

 

VIR: EkipaSN

 

Komentarji