Kranjčanke zlomile odpor Koprčank

V času evropskega rokometnega prvenstva za ženske so v 1. ženski rokometni ligi dvoboj odigrale le Kranjčanke in Koprčanke. V sredo so se pomerile na zaostali tekmi prvega kroga zelene skupine. Gostiteljice so zmago slavile s končnim rezultatom 31:27.1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 1. KROG


Na obračunu v Kranju so sicer najprej povedle gostje (1:0), a so tehtnico na svojo stran hitro obrnile gostiteljice (2:1). Sledilo je nekaj svetlejših trenutkov Koprčank, ki so do 20. minute vodile za gol. Takrat je Neža Rauter s sedmih metrov zadela za 8:7 in začela ”pohod” Kranjčank, ki vodstva do konca prvega polčasa niso več izpustile iz rok. Na odmor so odšle z minimalno prednostjo (12:11). Po štirih minutah drugega dela srečanja je bil rezultat enak začetnemu izhodišču (14:14), nato pa so varovanke Matije Mušiča naredile delni izid 3:0 in se nekoliko odlepile. A ne za dolgo. Gostje se niso predale, v 43. minuti je Neja Škerjanc izenačila na 19:19. Rokometašice domače zasedbe so tekmo prelomile v zadnji četrtini. Enajst minut pred koncem so imele štiri gole zaloge, ki so jo varno pripeljale vse do konca.

Najboljša strelka Save Kranja je bila Rauterjeva z enajstimi zadetki, za Koprčanke sta jih po devet dosegli Neja Škerjanc in Vanja Marič.

RK SAVA KRANJ : ŽURD KOPER 31:27 (12:11)

Rauter 11 (7), Nosan 7; Škerjanc (5) in Marič (3) po 9.

 

Ahmedina Muljkovič, rokometašica Save Kranja: “Tekma ni bila enostavna, obe ekipi sta bili zelo izenačeni. V prihodnje moramo biti bolj zbrane, predvsem ko vodimo za tri kole in se nam tekmice približajo. Napake se nam dogajajo prepogosto.”

 

Vili Zvonarič, pomočnik trenerja Kopra: “Tekma je bila za gledalce zanimiva. Imamo mlado in neizkušeno ekipo, pestijo nas poškodbe, zato smo se s težavo sestavili. Naredili smo preveč tehničnih napak. Trenutno je to naša realnost.”

 

VIR: RZS

FOTO: Tomaž Bukovšek

Komentarji