Tamara Mavsar: “Mogoče smo si malo premalo želele zmage oziroma razmišljale, da bo zmaga prišla sama po sebi”

S porazom proti Madžarski so rokometašice Slovenije zaključile z domačim evropskim prvenstvom, ki so ga sklenile na 8. mestu. To je sicer najboljša uvrstitev Slovenk na Evropskih prvenstvih, a razočaranje je ogromno, saj je bilo v igri veliko več. Igralke razočaranja po tekmi niso skrivala, a zagotovo bo čas prinesel tudi nasmeške na obraze rokometašic, ki so združile slovenski narod.


Dragan Adžić, selektor Slovenije:
“Skozi celotno tekmo smo imeli težave v obrambi. Na napade Madžark nismo imele ustrezne odgovore. Morda bi se moral prej odločiti za obrambo 5-1, a to različico je sposobno igrati le nekaj mojih varovank. V končnici smo resno ogrozili Madžarke, za preobrat pa nismo bili sposobni. Že pred tekmo smo vedeli, da bomo v napadu naredili kakšno tehnično napako več in grešili v strelih, a smo mislili, da bomo to nadomestili z dobro obrambo. Na tekmi proti Madžarkam je nismo imeli, prejeli smo 29 golov, kar je odločno preveč.”

Tamara Mavsar, reprezentantka Slovenije:
“Mogoče smo si malo premalo želele zmage oziroma razmišljale, da bo zmaga prišla sama po sebi. Proti Madžarkam nismo imele agresivne obrambe, ki nas je krasila skozi prvenstvo, tudi igra v napadu ni stekla. Na naši strani je bilo preveč izgubljenih žog in premalo kreativnosti. Ob tej priložnosti bi se zahvalila našim navijačem za podporo in se jim opravičila za današnji poraz.”

Barbara Lazović, reprezentantka Slovenije:
“Razočarana sem. Če bi igrale še tri dni, ne bi zmagale, predvsem zaradi sodniškega kriterija. Res je, da na današnjem sosedskem obračunu nismo bile prave, bilo je premalo energije v obrambi. Očitno nas je ponedeljkov obračun z Norvežankami čustveno izpraznil, a glavni razlog za poraz je po mojem sodniški kriterij v korist Madžarske.”

Ema Abina, reprezentantka Slovenije:
“Ne glede na to, da sem na tekmi proti Madžarkam izkoristila svojo priložnost, pa je po porazu ostal grenak priokus. Raje bi videla, da bi zmagale. Hudo mi je, da nismo zmagale in znova razveselile naše privržence, ki so nas podpirali skozi celoten turnir.”

FOTO: Jure Eržen / kolektiff

Komentarji