Konec reprezentančne kariere!

Svojo reprezentančno pot je po včerajšnjem porazu proti Madžarski zaključila vratarka Branka Zec. Slovenka, ki si svoj kruh služi v Nemčiji, je za domačo domačo izbrano vrsto prvič zaigrala leta 2006. 


Naša odlična vratarka je svojo kariero začela v Olimpiji. Kasneje je stala še med vratnicami Pirana in Velenja, sledila je kariera v Nemčiji. V Bundesligi je sprva zaigrala za Vulkan Ladies, danes TuS Weibern. Po treh letih se je preselila h klubu Bayer Leverkusen, leta 2018 pa je šla k Frisch Auf Göppingenu, kjer je ostala dve sezoni. Danes igra pri VfL Waiblingen. Slovenska številka ena je za slovensko izbrano vrsto, do domačega EP, zbrala 74 nastopov. 

Branka Zec, slovenska reprezentantka: “Že pred turnirjem sem napovedala, da bom končala reprezentančno kariero, zato poraz ob slovesu še toliko bolj boli. Ponosna sem, da sem 18 let igrala za reprezentanco v dobrih in slabih časih. Leta so naredila svoje, čas je za mlade.”

 

Branka, hvala za tvoj doprinos slovenskemu rokometu! Ter poklon do tal za odlične predstave v Celju in Ljubljani, ko si nasprotnikove živce parala na vseh tekmah, ki si jih odigrala. 

Komentarji