Skandinavski obračun pripadel Dankam, Francozinje do nove zanesljive zmage

Druga faza Evropskega prvenstva se je zaključila. V skupini I je za to poskrbel izredno izenačen skandinavski obračun. V skupini II pa dvoboj med Francijo in Španijo. Francozinje so zanesljivo slavile nad Špankami, Norvežanke pa so svoj prvi poraz zabeležile proti Dankam.  


Norveška – Danska 29:31 (13:12)
Mork 8, Reistad 5; Hansen 7, Petersen 5

Obe ekipi sta že od samega začetka igrali na polno, saj je tekma odločala o tem kdo bo zasedel prvo mesto. Norvežanke so na začetku imele pobudo, Danke pa so lovile zaostanek. Do prvega vodstva so danske rokometašice prišle v 8. minuti (3:4). Takrat so napravile delni izid 0:4 (Norvežanke 8 minut niso dosegle zadetka).

Na strani Danske je bila odlična vratarka Sandra Toft. V prvih 10 minutah je zbrala kar 4 obrambe iz 7 poskusov. Številne tehnične napake pri Dankah so nato poskrbele za dolg post Danske (7:7). Razbranila se je tudi Katrine Lunde.

Norvežanke so na odmor odšle z minimalnim vodstvom (13:12). Strelke so bile zelo razpoložene v drugem delu. Padlo je kar 15 golov v 10 minutah (20:20). Nora Mork je bila izjemno nevarna pri Norvežankah. Dosegla je 5 zadetkov v 15 minutah drugega dela tekme.

5 minut do konca so si Danke priigrale najvišjo prednost na tekmi 25:29. Pri rezultatu 28:30 in 2 minuti do konca je Henny Ella Reistad stresla prečko. S tem so bili pokopani vsi upi norveške reprezentance o uvrstitvi na prvo mesto.

Obračun se je zaključil z 29:31 v korist Danske, kar jih uvršča na prvo mesto v skupini. Poraz je Norveško pahnil na drugo mesto. Za igralko tekme je bila izbrana Danka Anne Mette Hansen.


Standings provided by Sofascore

 

Francija – Španija 36:23 (17:9)
Valentini 6, Sercien Ugolin in Horacek 5 ; Campos Costa 5, Gutierrez Bermejo 3

Selektor Olivier Krumbholz na teren ni poslal polne zasedbe, saj si je njegova ekipa že priigrala prvo mesto v skupini. Španke so za tretje mesto v skupini potrebovale zelo visoko zmago, kar pa bi bil vsekakor pravi čudež.

Francozinje so v 6. minuti povedle s 5:3. Prvih 7 minut smo srečanje spremljali brez obrambe vratark. Španke so nato bile skoraj 7 minut brez doseženega zadetka (7:3).

Na uvodu je bila Carmen Campos Costa edina razpoložena Španka, ki je dosegla 3 od 5 zadetkov Španije (12:5).

Francozinje so v prvem delu prikazale ponovno granitno obrambo, ki jih krasi že celotno tekmovanje. Tik pred koncem polčasa so prišle do najvišje prednosti prvega dela (16:8). Ekipi sta na odmor odšli z izidom 17:9.

Na uvodu drugega dela je bila razpoložena Tamara Horacek, ki je bila po tekmi tudi izbrana za najboljšo posameznico. Visoka prednost Francije se je v drugem polčasu le še povečevala. 3 minute do konca so Francozinje prišle do najvišje prednosti na tekmi, ko je bilo 34:20.

Srečanje se je zaključilo z izidom 36:23. Francija je zanesljivo osvojila prvo mesto v skupini, Španija pa je ostala na petem mestu.


Standings provided by Sofascore

Foto: EHF Euro

Komentarji