Nizozemke do visoke zmage, Švedinje in Nemke pričakovano

Danes je bil odigran zadnji krog v obeh nadaljevalnih skupinah EP za ženske. Nemke so prišle do tesne zmage nad Romunkami in zasedle 4. mesto v nadaljevalni skupini iz Skopja. Švedinje so v “slovenski” skupini z zmago nad Hrvaticami zasedle 3. mesto in si priborile tekmo za končno 5. mesto. Nizozemke so v nadaljevalni skupini II visoko ugnale Črnogorke, ki so se že tekmo pred koncem uvrstile v polfinale, kjer jih čaka zmagovalec večernega obračuna med Dankami in Norvežankami. S prvim mestom v svoji skupini se je v polfinale uvrstila Francija. Nizozemke se bodo s Švedinjami pomerile za 5. mesto. 


Nemke so na prvi tekmi dneva, ki se je začela ob 15:30 premagale Romunke. Tekmo so začele slabše od pričakovanj in hitro prišle do zaostanka 3 zadetkov. Drugi del prvega polčasa so zaigrale bolje in hitro povedle tudi za 4 zadetke. Prvi polčas so dobile z dvema zadetkoma prednosti. V drugem polčasu prednosti niso več izpustile, Romunke so se približale le na zadetek zaostanka. Nemke so prišle do zmage z 32-28. Blestela je predvsem Stockschladerjeva, ki je dosegla 10 zadetkov.

Švedinje so pričakovano odpravile Hrvatice, ki so zasedle predzadnje mesto v nadaljevalni skupini 1. Švedinje so po prvem delu že visoko vodile, v drugem polčasu pa so bile Hrvatice boljše. Prednost rumenih v prvem delu pa je bila prevelik zalogaj za naše južne sosede. Skandinavke so se veselile zmage z rezultatom 31 – 27. Z zmago so zasedle 3. mesto v skupini in si priborile še eno tekmo za končno 5 mesto. Nathalie Hagman je dosegla 8 zadetkov, ostale švedske strelke pa niso bile tako razpoložene.

Črnogorke so šle v tekmo z Nizozemkami na krilih uvrstitve v polfinale precej sproščeno, kar kaže tudi končni rezultat 42-25 v korist Nizozemk. Nizozemke so si visoko prednost priigrale že v zaključku prvega polčasa, ko so povedle za 7 zadetkov. Razpoloženih je bilo zelo veliko igralk. Temu priča dejstvo, da je kar 7 igralk doseglo 4 ali več zadetkov. Pri Črnogorkah je bila izjemno razpoložena Đurđina Jauković, kar pa ni bilo dovolj. Nizozemke so v drugem polčasu še stopnjevale ritem igre in prišle do visoke zmage. Najvišja prednost na tekmi je znašala kar 18 zadetkov. Nizozemke bodo za končno 5. mesto igrale s Švedinjami.

FOTO: EHF

Komentarji