Igralci Alplesa klonili proti Ormožanom

Odvijala se je napeta tekma prvega kroga Pokala Slovenije med RD Alples Železniki in RK Jeruzalem Ormož. Po začetnih izenačenih minutah je Ormožanom uspelo povesti. Prvi polčas so gostje dobili s tremi zadetki naskoka. Vodstvo so v drugem polčasu še povečali in na koncu visoko zmagali.


Prvi uspešen strel na gol pripada Jerneju Štremfelju. Sledila je igra gol za gol. Igralci Ormoža so ob koncu polčasa vodili za 3 gole in prvo polovico tekme dobili z 9-12. Uvodni zadetek drugega polčasa je dal gostujoči rokometaš Aleš Zemljič. Domači so skušali razliko topiti, vendar se niso uspeli prebiti na manj kot 2 gola razlike. V 37. minuti so gostje vodili že s šestimi goli naskoka. Sledila je minuta odmora za domačine in zmanjšanje vodstva na +3.  Ponovno so se zbudili Ormožani in povečali vodstvo. Sledil je še en timeout na zahtevo trenerja Železnikov.  V nadaljevanju so Gostje so svojo prednost še povišali, ko je trikrat zapored zadel Miha Kolmančič. Domači igralci so želeli zmanjšati naskok nasprotnikov, a so v zadnji četrtini tekme popustili in srečanje končali z največjim zaostankom tekme (21 – 28).

Najboljši strelec tega obračuna je bil ormoški srednji zunanji igralec Miha Kolmančič (8), sledila pa sta mu igralca Železnikov Aleksandar Mirčevki (7) in Jernej Štremfelj (6).

FOTO: Nina Blagovič

Komentarji