Medle Slovenke s porazom proti Madžarski končale z evropskim prvenstvom

Igralke Slovenije so se na zadnji tekmi drugega dela tekmovanja pomerile z Madžarsko. Po dokaj izenačenem prvem polčasu, kjer so bile sicer nekoliko boljše Madžarke, pa so te v drugem polčasu prestavile prestavo višje in se na koncu razveselile zaslužene zmage z rezultatom 29:25.


Silovit začetek tekme na obeh straneh. V treh minutah smo namreč videli že šest golov (2:4). V nadaljevanju se je igra vendarle nekoliko umirila. To pa je bilo bolj po godu Madžarski izbrani vrsti. Slovenke so v napadu naredile enostavno preveč napak. Madžarke so to izkoristile in na začetku 13. minute po zadetku Grete Marton prvič na tekmi tudi povedle (6:5). Reprezentanca Madžarske je še naprej delovala bolje in v 19. minuti po zaslugi Katrin Klujber (z 29 goli pred današnjo tekmo najboljša strelka svoje ekipe) povedla z 9:7. Razumljivo je z minuto odmora odreagiral strateg Slovenije, Dragan Adžić. V zadnjih 10. minutah prvega dela igre so Slovenke zaigrale tako kot znajo in predvsem na krilih Eme Abina, ki je dosegla tri gole, do konca prvega polčasa rezultat izenačile na 14:14.

Po izenačenem začetku drugega polčasa, ko so Slovenke prvič po rezultatu 4:5 znova povedle (19:20), je znova sledil padec v igri. Preveč izgubljenih žog in neučinkovitost v napadu je botrovala k temu, da je reprezentanca Madžarske ob koncu 44. minute povedla s štirimi goli prednosti (24:20). V zadnjih 10 minut so reprezentantke Slovenije vstopile s petimi goli zaostanka (26:21). A naše se niso predale in z nekaj dobre igre v obrambi in nekaj obrambami Branke Zec (danes so priložnost za igro dobile vse tri vratarke) v 55. minuti prišle na dva gola zaostanka (26:24). Madžarke so ob koncu znova izkoristile napake Slovenk, ki so na vsak način želele spreobrniti rezultat. Končni rezultat je bil 29:25.

Po koncu tekme je bilo v slovenskem taboru razumljivo prisotno veliko razočaranje. Reprezentantke Slovenije so na tem evropskem prvenstvu prikazale dobre predstave in pokazale, da se lahko enakovredno borijo tudi z najboljšimi reprezentancami na svetu. 

MADŽARSKA : SLOVENIJA  29:25 (14:14)
Klujber 9, Marton, Vamos in Lukacs po 4; Gros 6, Ljepoja 5

FOTO: RZS

Komentarji