Pogumna igra Celjanov na Danskem na koncu žal ni bila nagrajena

Za Celjani je 1. krog Machineseeker EHF Lige Prvakov. Z Danske odhajajo s porazom za 2 zadetka. S pogumno igro predvsem v napadu so se odlično kosali z danskim prvakom, a bili na koncu za dva gola prekratki, da bi domov odšli vsaj s točko v žepu.

GOG – RK Celje Pivovarna Laško 38:36 (18:19)


RK Celje Pivovarna Laško: Zaponšek 13 obr., Gaberšek; Perić, Mazej 1, Krečič 2, Cokan 4, Ćirović 4, Ivanković 4, Janc 6, Gregorič, Muhović, Milićević, Žabić 8, Dodić 3, Mlakar 4. Trener: Alem Toskić

7 m: 1/1

Izključitve Celje: 14 min

Celjani so odlično odprli srečanje in v 10. minuti povedli že s štirimi zadetki prednosti. Semafor je kazal 7:3 za naše viteze. V vratih je blestel Rok Zaponšek, ki je v prvih desetih minutah zbral kar 5 obramb, na črti pa je bil nezaustavljiv Žabić. Sledile so minute, kjer je celjskim rokometašem malce popustila zbranost in napake so Danci znali izkoristiti. S hitrimi protinapadi so ujeli priključek in že v 15. minuti izenačili na 8:8. Do konca polčasa, sta se ekipi še nekajkrat izmenjavali v vodstvu, zaključek pa je znova pripadel Celjanom, ki so imeli celo priložnost, da polčas dobijo za več kot en gol, kolikor je na koncu kazal semafor. Bilo je 19:18 za Celjane. Najboljši celjski strelec prvega polčasa je bil Žabić s šestimi zadetki.

Začetek drugega polčasa je bil znova izenačen. Nobena ekipa ni povedla z višjo razliko. Spremljali smo res pravi festival zadetkov, obe ekipi sta igrali hitro in učinkovito v napadu. V 12. minuti nadaljevanja je danska ekipa znova povedla z dvema zadetkoma prednosti, a borbeni Celjani se niso ustrašili in izid hitro izenačili. Ćirović je z dvema zadetkoma Celjane znova popeljal v vodstvo. Celjani so nato v 47. minuti tekme z golom Cokana povedli za dva zadetka in dišalo je že po vsaj točki na Danskem. A rokometaši GOG-a se s tem niso strinjali in bili v zaključku bolj zbrani od Celjanov. Dodić je z golom pol minute pred koncem še vlil nekaj upanja, a so Danci mirno pripeljali tekmo do konca in z golom v zadnjih sekundah postavili končni izid tekme, 38:36. Pri Celjanih je bilo danes kar nekaj razpoloženih igralcev. Kar 6 jih je doseglo štiri gole ali več. Najboljši strelec je bil Žabić z osmimi zadetki, šest jih je dodal Janc. V vratih je blestel Zaponšek s trinajstimi obrambami.

Komentarji