Velenjčani z veliko zmago v Trebnjem, Škofljica nagradila podporo navijačev

Tretja septembrska nedelja je ljubiteljem Lige NLB ponudila dva zanimiva dvoboja. Na tekmi drugega kroga so Velenjčani ugnali Trebanjce, Škofljica pa je na prvi domači prvoligaški tekmi po 26. letih slavila zmago nad Dobovo.


Igralcem Trima ni uspelo dobiti še drugega derbija v novi sezoni. Pred domačimi gledalci niso potrdili točk iz Celja, v izenačenem obračunu so jih premagali Velenjčani, ki so tako zabeležili še drugo zmago v sezoni. Tekma, na kateri je prevladovala obramba in seveda tudi razpoloženi vratarji, je bila ves čas izenačena, domači nikoli niso vodili več kot za en gol, gosti pa ne za več kot dva.
Odločilni trenutki so se bržkone dogajali pri izidu 16:16. Takrat so imeli domači igralca več na igrišču, a njihovo vodstvo je preprečil vratar Emir Taletović. Na drugi strani je s sedemmetrovke gol dosegel Urban Pipp, nekaj trenutkov pozneje pa je neučinkovit napad varovancem Uroša Zormana kaznoval še Goti Maričić. Do konca so se domači vztrajno bližali na gol zaostanka, a izenačiti jim ni uspelo. Predvsem zaradi Petra Šiška, ki je neusmiljeno tresel mrežo domačih.
Dosegel je osem golov, pri domačih jih je toliko prispeval Miloš Dragaš.
V naslednjem krogu bo Trimo gostoval v Dobovi, Gorenje pa bo gostilo Ivančno Gorico.
 
V dvoboju poraženih ekip iz prvega kroga je zmaga pripadla domačim, potem ko so hitro prišli do velike prednosti v prvem polčasu in v drugem še pravočasno čas ustavili nalet gostov.
Prva polovica prvega dela je bila povsem v znamenju novincev v prvi ligi, ki so na prvi domači tekmi sezone takoj prevzeli pobudo in povedli kar z 10:2.
Najvišja prednost v prvih 30 minutah je znašala devet golov (11:2), a so nato gosti začeli rezati v zaostanek in ga do velikega odmora zmanjšali na šest golov. Drugih 30 minut so nato igralci Dobove začeli precej bolje in z delnim izidom 4:0 v 42. minuti zaostajali le še za dva gola.
Po minuti odmora, ki jo je zahteval trener domačih Aleš Repina, je Škofljica znova pobegnila na +4 (18:14), kar je deset minut pred koncem že tako rekoč pomenilo zmago. Do konca so domači prednost le še povišali in slavili s sedmimi goli razlike.
Pri domačih sta po štiri gole dosegla Juš Rot in Matic Pangerc, pri gostih pa je bil s šestimi goli najbolj učinkovit Nik Rantah.
V naslednjem krogu bo Škofljica v soboto gostovala pri Slovenj Gradcu, medtem ko Dobovo dan prej čaka domači obračun s Trimom iz Trebnjega.
Komentarji