Sobotni moški dvoboji Lige NLB

V soboto je bilo na sporedu kar nekaj zanimivih srečanj. Koper je gostil Loko, Krka je gostovala pri Slovanu, Ljubljančani so veliko večino tekme vodili, nato jim je pa zmanjkalo izkušenj za zmago nad Ribnico, Ormož je premagal Slovenj Gradec, SVIŠ pa je odščipnil veliko točko Celju.


Koprčani so dosegli drugo zmago, po uvodnem zmagoslavju v Ljubljani pred tednom dni so danes v Bonifiki premagali še tekmece iz Škofje Loke.Do 45. minute je bila tekma povsem enakovredna, po izidu 21:21 pa so na domačem parketu zagospodarili domači rokometaši. V prelomnih trenutkih dvoboja so bili neustavljivi, mrežo Gorenjcev so rešetali iz vseh položajev, najvišjo prednost pa so si priigrali tik pred zadnjim zvokom sirene, ko so vodili za deset golov (31:21).

Na Kodeljevem je sprva kazalo na gladko zmago Novomeščanov, a so Ljubljančani v nadaljevanju zaigrali veliko bolje v obeh smereh igre in tekmo naredili zanimivo, na koncu pa sta obe točki vendarle odšli v dolenjsko prestolnico.Uvodnih petnajst minut tekme je minilo v absolutni prevladi gostov, ki so si priigrali kar sedem golov prednosti (9:2). A nato so do sape prišli tudi Ljubljančani in postopoma lovili tekmece.Na veliki odmor so odšli z zaostankom štirih golov (11:15), v začetku druge polovice tekme pa prepolovili primanjkljaj v zadetkih (13:15, 14:16, 15:17, 16:18).V zadnjih 20 minutah jim je zmanjkalo moči, pa tudi gosti so zaigrali zrelo in odgovorno ter po uvodni zmagi nad Škofjeločani pred tednom dni v Marofu danes zmagali še na Kodeljevem.

V Prlekiji se je od prve do zadnje minute odvijal ogorčen boj, na koncu pa so se zmage veselili Ormožani. Na svoj račun so vpisali že drugo zmago, potem ko so pred tednom dni zmagali v Dobovi, rokometaši iz Slovenj Gradca pa so po uvodnem domačem remiju s Slovanom tokrat ostali brez točk. Sedem minut pred koncem dvoboja je kazalo na zanesljivo zmago domačih rokometašev, ki so povedli za pet golov (23:18). A izbranci gostujočega trenerja Nenada Maksića niso vrgli puške v koruzo, po golu Uroša Štumpfla so v 58. minuti povsem zadihali za ovratnik gostiteljem in se približali na gol zaostanka (23:24). Mir v ormoško hišo sta v zadnji minuti prinesla zadetka Davida Bogadija in Gašperja Hebarja za končno zmago s 26:23.

Ribničani so po uvodnem domačem spodrsljaju proti Ivančni Gorici na Galjevici osvojili načrtovani točki, Ljubljančani pa so doživeli drugi poraz. Izbranci gostujočega trenerja Boruta Mačka so šele v zadnjem delu tekme zlomili odpor tekmecev iz slovenske prestolnice. Gostitelji so uvodoma prevladovali ter si v prvi polovici tekme priigrali pet golov prednosti (14:9, 15:10, 16:11), v drugi polovici drugega polčasa pa so močno popustili. To so igralci z dežele suhe robe izkoristili in v 46. minuti izenačili na 25:25. Od tedaj naprej se je odvijal “enosmeren promet” v znamenju Ribničanov.

Državni prvaki iz Celja so po uvodnem domačem spodrsljaju proti Trebanjcem danes v Stični osvojili le točko. Dolenjski rokometaši so že na uvodu izjemno selektivne sezone – po njej se bo 14-članska liga skrčila na 12 ekip – pokazali svojo odločenost po ohranitvi prvoligaškega statusa, po uvodni zmagi v Ribnici so namučili tudi Celjane in jim odščipnili točko. Izbranci srbskega strokovnjaka na celjski klopi Alema Toskića so se pred tremi dnevi izkazali na uvodni tekmi evropske lige prvakov in proti danskemu Gudmeju izgubili s 36:38. Na drugem domačem ligaškem dvoboju pa se jim ni izšlo po pričakovanjih, ostali so brez zmage in so po dveh tekmah v drugi polovici razpredelnice. V izenačenem dvoboju je v zadnji minuti sicer kazalo na zmago Celjanov, potem ko je Mitja Janc svoje soigralec popeljal do vodstva s 33:32, a so bojeviti in srčni izbranci domačega trenerja Aleksandra Polaka v izdihljajih tekme le izpeljali učinkovito akcijo, absolutni junak dvoboja pa je bil strelec izenačujočega gola Simon Vidmar.

Komentarji