Pokal Slovenije: Lahko drugoligaš pride v četrtfinale?

Danes bosta na sporedu še zadnji dve tekmi osmine finala moškega Pokala Slovenije. Trebanjci gostujejo pri RD Moškanjci-Gorišnica, Herz Šmartno pa bo gostilo RD Koper.


»Žreb nam je v pokalnem tekmovanju namenil ekipo Gorišnice, od katere kljub temu, da igra v nižjem rangu tekmovanja kot mi, pričakujem borbo in veliko željo po presenečenju. Presenečenja so v pokalnem tekmovanju vseskozi prisotna, saj marsikdo jemlje slabšega nasprotnika z levo roko in potem se ti to hitro maščuje. Naša ekipa je v tem dvoboju favorit in od svojih fantov pričakujem maksimalno resen pristop ter napredovanje v naslednjo fazo tekmovanja,« je pred gostovanjem v Gorišnici dejal Benjamin Teraš, trener Trebanjcev.

Trebnje je sicer velik favorit, a Gorišnica se kar tako ne bo predala. Presenečenja so možna, spomnimo se lanskega pokalnega tekmovanja, ko je Ig, ki je lani nastopal v 2. DRL, izločil RD Riko Ribnico. 

Koprčani pa se odpravljajo na gostovanje v Šmartno pri Litiji, kjer bodo sicer imeli nekoliko težjo nalogo kot Trebanjci v Gorišnici, a vseeno Šmartno ne bi smelo biti pretrd oreh za varovance Uroša Rapotca in njegovega novega pomočnika Luko Volka.

Četrtfinale rokometnega pokala Slovenije:

Petek, 25. januarja, ob 18.30 (Dvorana Pungrt):
RD Herz Šmartno – RD Koper

Petek, 25. januarja, ob 19.00 (Gorišnica):
RD Moškanjci-Gorišnica – RK Trimo Trebnje

Včeraj:
RK Dol TKI Hrastnik – RK Gorenje Velenje 26:33 (13:17)

OSTALI REZULTATI 1/8 FINALA

Komentarji