Pokal Slovenije: Že na začetku velenjsko-trebanjski dvoboj

V ponedeljek je v prostorih Rokometne zveze Slovenije potekal žreb parov šestnajstine finala Pokala Slovenije za moške. Ples kroglic je odločil, da si bosta že na svoji prvi tekmi omenjenega tekmovanja nasproti stali trenutno najboljši ekipi Lige NLB, Gorenje Velenje in Trimo Trebnje.


Poleg obračuna Velenjčanov in Trebanjcev je žreb postregel še z dvema prvoligaškima paroma. Na tekmah, ki so predvidene za sredo, 8. novembra, si bodo nasproti stala še moštva Slovenj Gradca in Škofljice ter Sviša Ivančne Gorice in Urbanscapa Loke.

Preostali pari so Sevnica : Jeruzalem Ormož, Ajdovščina : Frankstahl Radovljica, Arcont Radgona : Črnomelj, Herz Šmartno : Ljubljana, Butan plin Izola : Celje Pivovarna Laško, Maribor Branik : Pomurje, Mokerc-KIG : Dobova, Krško : Riko Ribnica, Drava Ptuj : Krka, Kočevje : Dol TKI Hrastnik, Nova Gorica : LL Grosist Slovan, Moškanjci-Gorišnica : Velika Nedelja in Alples Železniki : Koper.

Rokometaši so v novo sezono Pokala Slovenije sicer vstopili sredi minulega tedna, ko so se v predkrogu zmag in napredovanja med najboljših 32 ekip veselile zasedbe Drave Ptuja, Velike Nedelje in Maribora Branika. Prva je bila z 38:25 boljša od Jadrana Hrpelj-Kozine, druga s 34:30 od Grosuplja, Mariborčani pa so po podaljšku s 37:36 slavili zmago proti Kronosu v Logatcu.

Komentarji