Polfinale za infarkt! V finale Hrvati!

Na prvi polfinalni tekmi so Hrvati premagali Norvežane po dveh podaljških z 29:28. Vse do zadnjega trenutka je bilo napeto, do konca se ni vedelo, kdo bo potnik v finale in do bo šel v borbo za tretje mesto. Po rednem delu je bil rezultat izenačen, kar je pomenilo, da bodo o zmagovalcu odločali podaljški.


V ključnih trenutkih sta na sceno stopila hrvaška vratarja. Dvajset sekund pred koncem je bil rezultat 23:23, Hrvati pa so imeli napad za zmago. Ni jim uspelo zadeti, sledili so podaljški.

V prvih 5 minutah sta ekipi zadeli vsaka po en gol, v drugem delu prvega podaljška so imeli Norvežani priložnost za +2, a je niso izkoristili. Hrvati so v zadnji sekundi izsilili 7-metrovko, ki jo je zadel Domagoj Duvnjak. Sledilo je še 2x5min podaljška.

Tudi po prvem delu drugega podaljška je bil rezultat izenačen (28:28). V drugem delu drugega podaljška pa je 2 sekundi pred koncem Musa zadel svoj PRVI ZADETEK NA TEKMI in Hrvate popeljal v finale.

Hrvaška se bo torej pomerila v nedeljo ob 16.30 v finalu proti zmagovalcu drugega polfinala med Slovenijo in Španijo. Norvežani pa bodo tekmo za 3. mesto igrali jutri ob 18.30.

FOTO: Nebojsa Tejic

Komentarji