POLFINALNI PARI POKALA SLOVENIJE ZA MOŠKE

Žreb polfinalnih parov rokometnega Pokala Slovenije v moški konkurenci je določil tekmece za obračuna, ki bosta na sporedu prvi dan zaključnega turnirja. Celje Pivovarna Laško se bo pomerila s Koprom, Jeruzalem Ormož pa z novomeško Krko. Pokalni turnir četverice bo v Ormožu na sporedu 6. in 7. maja.


Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško: “Razplet žreba zame ni pomemben. Če hočemo osvojiti lovoriko, moramo zmagati na obeh tekmah. Za zadaj se osredotočamo na obveze v državnem prvenstvu, po reprezentančnem premoru pa se bomo začeli pripravljati na končnico pokala.” 

Aleks Vlah, član RK Celje Pivovarna Laško“Naslova pokalnega prvaka Slovenije še nisem osvojil. Jaz in moja ekipa bomo naredili vse, da osvojimo pokal in izpolnimo vsa pričakovanja te sezone.”

Jaka Moljk, član RD Koper“Žreb nam je v polfinalu določil Celjane, ki so veliki favoriti. Na tekmo ne bomo šli z belo zastavo in storili vse, da presenetimo celjsko ekipo.”

Vladan Lončar, član MRK Krka: “Celje Pivovarna Laško je trenutno najboljša ekipa v Sloveniji, a tudi Ormožani so kakovostni in zelo zahtevno je gostovati pri njih. Koper nas je v preteklosti že visoko premagal.” 

Tomislav Balent, član RK Jeruzalem Ormož“Po petih letih imamo možnost, da se oddolžimo za razplet pokalnega dvoboja v Ljutomeru. Dvakrat nam že ni uspelo, ampak v tretje gre rado.”

 

Ormož, 6. maja:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RD KOPER

RK JERUZALEM ORMOŽ – MRK KRKA

 

Naslednji dan bosta odigrani še tekmi za tretje in prvo mesto.

Komentarji