Pomurje izstopilo iz 1. B DRL

V RK Pomurje so se odločili, da izstopijo iz 1. B DRL, kljub temu, da so si lansko sezono na igrišču priborili 2. mesto v 2. DRL in s tem preboj v ligo višje. Razlog za izstop iz 1. B DRL je zaradi pomanjkanja kvalitetnih igralcev.


»Upravni odbor Rokometnega kluba Pomurje se je pred sezono 2020/21 stežka odločil, da izstopi iz tekmovanja 1.B državne rokometne lige, ter nadaljuje tekmovanje v 2. državni rokometni ligi za moške. Razlogi za takšno odločitev so pretežno kadrovski,« so sporočili iz RK Pomurje.

»Eden od poglavitnih razlogov je reorganizacija okoliških klubov kjer smo izgubili kar nekaj kvalitetnih igralcev. Glede na prejšnjo sezono so zaradi razlogov, na katere ne moremo vplivati, odšli kar štirje člani prve ekipe,« so dodali v pomurskem klubu.

Kot smo že poročali, je iz 1. B DRL izstopila tudi ptujska Drava (več TUKAJ). Zaradi izstopa veh klubov so mesto v 1. B DRL ponudili Železnikom, ki so bili lani tretjeuvrščena ekipa 2. DRL. »Problem nastane, ker v 1. B DRL pričenjajo s tekmami že v septembru (2. DRL šele v oktobru) zato ekipa še ni pričela s treningi, prav tako pa se nismo ozirali po morebitnih okrepitvah,«komentirajo nastalo situacijo v RD Alples Železniki.

RD Alples Železniki pred težko dilemo

FOTO: RK POMURJE

Komentarji