RK Dravo Ptuj doletela grenka usoda: kriva je KORONA!

V RK Drava Ptuj se soočajo z nezavidljivo situacijo. Zaradi “koronakrize” so jim sponzorji zmanjšali prihodke do te mere, da resno razmišljajo o razpustitvi določenega dela članske ekipe. To potrjuje dejstvo, da članske ekipe niso prijavili v 1. B DRL, kjer bi morali nastopati, ampak so jo prijavili v 2. DRL.


Odločitev za igranje v najnižjem članskem tekmovanju so na Ptuju sprejeli s težkim srcem. V pretekli sezoni so se uvrstili na 7. mesto v 14 članski konkurenci, kar je dokaz, da so delali dobro – od 3. mesta so bili oddaljeni zgolj 3 točke. 

“V nastali situaciji so se nekateri naši sponzorji znašli v takšnem položaju, da morajo v prvi vrsti razmišljati o lastnem poslovanju, šele nato o vlaganjih v šport. Seveda jih razumemo, zato se bomo na upravnem odboru kluba odločali o nadaljnjih korakih. Računamo na podporo lokalne oblasti, konec koncev pri tem v prvi vrsti sploh ne gre za člansko ekipo, ampak za številne mlade, s katerimi delamo v našem klubu,” je za Štajerski tednik pojasnil predsednik Drave Aleš Belšak.

“Za naslednjo sezono se nismo prijavili za tekmovanje v 1. B ligi, kjer bi imeli glede na dosežene rezultate pravici nastopati, ampak smo se zaradi nerazumevanja lokalnih športnih funkcionarjev in lokalne oblasti odločili za prijavo v nižji rang tekmovanja – v 2. ligo. To je dokončna odločitev, več pa bomo sporočili v naslednjem tednu,” je dodal prvi mož ptujskega kluba.

Komentarji