Pomurje pošteno namučilo bodočega prvoligaša

V predzadnjem krogu 1.B rokometne lige sta se pomerila bodoči prvoligaš iz Izole in bodoči drugoligaš Pomurje iz Murske Sobote. Gosti iz Izole so veljali za velike favorite, ki pa so očitno tekmo vzeli preveč lagodno, saj so se precej namučili z domačini, ki so se od svojih navijačev želeli posloviti z zmago. V končnici tekme so imeli več sreče gostje iz Izole, ki so zmagali z rezultatom 24:27.


Tekma se je začela z minuto molka v spomin na tragično preminula člana RD Izole Dragana Kevića – Kevota in Maksimilijana Rojca – Maxija. Tekmo so bolje odprli gostje iz Izole, ki so v 7. minuti povedli z 2:6 in vse je kazalo na zmago bodočega prvoligaša. Po uvodni tremi domačih rokometašev so domači rokometaši med 15. in 21. minuto naredili delni izid 5:1 in izenačili na 8. Do konca polčasa so gledalci videli enakovredno igro in prvi polčas se je končal z neodločenim izidom 12:12, čeprav bi lahko domačini celo dobili prvi polčas.

Tudi v začetku drugega polčasa je približno 80 gledalcev videlo enakovredno igro. Domači so do 44. minute večino vodili, gostje pa so jih vedno ulovili. Po delnem izidu 0:5 so gostje prvič občutneje povedli v 49. minuti z rezultatom 19:23. Domači se niso predali in se v 55. minuti popolnoma približali na 23:24. V tem času igre sta sodnika s čudnimi odločitvami po nepotrebnem naredila tekmo zelo nervozno. Gostje so do konca tekme unovčili svoje izkušnje in zmagali z 24:27.

Pri domačih je Bombek dosegel 9 zadetkov (od tega 7/7 iz 7m), Žižek Cvetko pa 6. Pri gostih je Božič dosegel 13 zadetkov (5/5 iz 7m), Čolić in Poberaj pa po 3 zadetke.

Rokometaši Izole so z zmago potrdili napredovanje in celo povečali prednost zaradi neodločenega izida Slovana. Pomurje je že nekaj časa obsojeno na izpad iz 1.B lige.

RK Pomurje – RD Butan plin Izola 24:27 (12:12)
športna dvorana OŠ III, gledalcev: 80, sodnika: Jožef Jeraj in Rok Krt

RK Pomurje: Prosenjak 9 obr., Škrjanec, Vild Marič, Bombek 9, Žižek Cvetko 6, Osterc 4, Gregorec 3, Kozelj 1, Kocan 1, Pintarič, Štumpf, Falež, Zver, Hameršak, Jankovič
Trener: Alan Potočnjak

RD Butan plin Izola: Husič 7 obr., Gregorič 1 obr., Alessio 1 obr., Božič 13, Čolić 3, Poberaj 3, Redžič 2, Galina 2, Beganovič 2, Smej 1, Zorič Stepančič 1, Peharc, König
Trener: Fredi Radojkovič

Izključitve: RK Pomurje 6 minut, RD Butan plin Izola 6 minut

7metrovke: RK Pomurje 7/7, RD Butan plin Izola 5/5

V zadnjem krogu in v zadnji tekmi v 1.B ligi bodo rokometaši Pomurja gostovali v Ljubljani pri Slovanu, rokometaši Izole pa gostijo Črnomelj. Vse tekme zadnjega kroga bodo v soboto 18.5.2019 ob 20:00.

Komentarji