Poraza vodilnih ekip lige

V 4. krogu 1.B lige smo videli še dve tekmi in na obeh doživeli presenečenje. Vodilni ekipi lige, RK Radovljica in MRK Ljubljana sta namreč doživeli poraz. Gorenjci so na domačem parketu klonili proti Dolu, Ljubljančani pa v gosteh proti Igu. Dve tekmi 4. kroga sta bili prestavljeni.


RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RK DOL TKI HRASTNIK  27:29 (10:13)
Debelak J. 10, Muršec 8; Sivka 10, Hočevar 7

Prvih 15. minuti so bili nekoliko boljši tekmec Radovljičani nato pa so Dolani prestavili prestavo višje. Tako so v 23. minuti prišli do treh golov prednosti (7:10) in s tem domačega stratega Gorana Debelaka prisili v minuto odmora. Domači so znova vzpostavili stik na terenu in niso dopustili, da bi se gostje še dodatno oddaljili. Tako sta ekipi na odmor odšli ob razliki treh golov (10:13) v prid zasedba Dola. Prvih 15. minut drugega dela smo spremljali izenačen obračun. Gostje so povedli z dvema zadetkoma prednosti, a so Radovljičani rezultat hitro izenačili. V 46. minuti pa so z dvema goloma prednosti povedli gostitelji (23:21). A tudi domačim se ni uspelo odlepiti. V zaključku pa se boljšo igro znova prikazali Dolani, povedli in se na koncu razveselili zmage z rezultatom 27:29.

ŠD MOKREC KIG : MRK LJUBLJANA  35:30 (17:13)
Tanko 10, Pahor 6; Lukman J. 9, Kovačevič 5

Domači so hitro na začetku prevzeli pobudo in bili vseskozi v majhni prednosti. V 18. minuti so povedli s tremi goli prednosti (10:7) in z minuto odmora je moral odreagirat strateg Ljubljane, Roman Šimon. A gostom tudi to ni pomagali, saj so Ižanci svojo prednost še povišali (13:8). Igralci Ljubljane so do konca polčasa na vse načine poizkušali znižati zaostanek. Uspelo se jim je približati ne tri gole, domačini pa so na odmor vseeno odšli s prednostjo štirih golov (17:13). Rokometaši Mokerc so hitro v drugem polčasu povedli s petimi goli (18:13), a tokrat se je gostom uspelo vrniti in zaostanek znižati na dva zadetka (20:18). A domači se niso predali in po delnem izidu 8:3 povedli z 28:21. To se je na koncu izkazalo za odločilno prednost. Ižanci so se veselili zmage z rezultatom 35:30.

Tekmi med Škofljico in Grosupljem ter Sevnico in Izolo sta bili prestavljeni.

PARI 5. KROGA 1.B LIGE

MRK LJUBLJANA : RK FRANKSTAHL RADOVLJCIA
RK DOL TKI HRASTNIK : RK JADRAN HRPELJE-KOZINA
RK ČRNOMELJ : ŠD MOKERC KIG
RD BUTAN PLIN IZOLA : RK VELIKA NEDELJA
RK GROSUPLJE : RK SEVNICA
RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : ŠRD ŠKOFLJICA
RD ALPLES ŽELEZNIKI : RD HERZ ŠMARTNO

FOTO: ŠD Mokerc Kig

Komentarji