Velika Nedelja z zmago na vrh lestvice, Gorišnica poglobila krizo Šmartnega, Jadran do prve zmage

Tudi 4. krog 1.B lige je prinesel veliko izenačenih in zanimivih tekem. Velika Nedelja je odigrala prvo tekem v domači dvorani in po zmagi nad Črnomljem skočila na prvo mesto prvenstvene razpredelnice. Gorišnica je bila v gosteh boljša od Šmartnega in tako še poglobila njihovo krizo po povratku iz lige NLB. Rokometaši Jadrana pa so po zmagi nad Železniki prišli do prve zmage v 1.B ligi.


RK VELIKA NEDELJA : RK ČRNOMELJ  27:24 (14:15)
Černe 8, Borko 7; Muhič in Emeršič po 5

Po izenačenih uvodnih minutah so si prvi omembe vredno prednost priigrali gostje, ki so povedli s tremi goli prednosti (5:8). Prednosti treh golov so držali vse do 23. minute nato pa so se domači približali le še na gol zaostanka (10:11). Po minuti odmora je moral seči strateg Črnomlja, Gregor Stariha. To njegovim varovancem ni prav pomagalo in domači, ki so bili v naletu so ob koncu prvega polčasa tudi povedli. Na odmor pa so z minimalno prednostjo ob rezultatu 14:15 vseeno odšli gostje. V drugem polčasu smo vse do 55. minute spremljali igro gol za gol z veliko menjavanja v vodstvu, nato pa so gostitelji po delnem izidu 3:0 povedli s 24:21. To se je na koncu izkazalo za odločilno prednost, saj so se domačini na koncu veselili zmage z rezultatom 27:24.

RD HERZ ŠMARTNO : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA  24:27 (13:12)
Jerina 5, Rozina in Ribarič po 4; Ozmec 8, Hrupič in Lorenčič po 4

Domači so odlično odprli tekmo in v 8. minuti povedli s štirimi goli prednosti (6:2). Tako je moral hitro po minuti odmora seči gostujoči strateg Ivan Hrupič. S tem mu je uspelo prebuditi svoje varovance, ki so se v 11. minuti približali le še na gol zaostanka (6:5). Gostje so v nadaljevanju prvega dela igre rezultat uspeli izenačiti (9:9), a so domačini po novem naletu povedli s 13:10. Zaključek prvega polčasa je pripadel gostom, ki so se do konca prvih 30. minut znova približali zgolj na gol zaostanka (13:12). Igralci Gorišnice pa so siloviti vstopili v drugi polčas in po delnem izidu 0:5 povedli s 13:17. Izpostaviti moramo oba vratarja. Domačega Midhada Muratovića (skupaj 19 obramb) in gostujočega Filipa Ranfla (skupaj 15 obramb), ki sta bila dodaten člen svoji ekipi. Šmarčani so v nadaljevanju lovili priključek, a na manj kot dva zadetka zaostanka se jim ni uspelo približati. Tako je bilo vse do 52. minute, ko pa so gostitelji prišli povsem blizu (20:21). A za popoln preobrat in presenečenje jim je v zaključku zmanjkalo moči in energije. Gostje iz Gorišnice so se tako razveselili nove zmage z rezultatom 24:27.

RK JADRAN HRPELJE-KOZINA : RD ALPLES ŽELEZNIKI  29:22 (12:11)
Tunanovič 7, Muminović 6; Štremfelj 11, Kavčič 5

Še ena izjemno izenačena tekma. Sicer so domačini imeli že od začetka malenkostno pobudo, a se enostavno niso uspeli konkretneje oddaljiti. V 24. minuti so sicer povedli z 9:6, a so se gostje v zaključku prvega dela igre zbrali in se do odmora približali le na gol zaostanka (12:11). Tako kot v prvem polčasu so tudi v drugem potek tekme narekovali Primorci. V 39. minuti so prvič na tekmi povedli s štirimi zadetki prednosti (19:15). V nadaljevanju se je rokometašem Jadrana vendarle odprlo. Prednost so počasi višali in v 58. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi (29:22), kar je bil tudi končni rezultat tekme.

PARI 5. KROGA 1.B LIGE

MRK LJUBLJANA : RK FRANKSTAHL RADOVLJCIA
RK DOL TKI HRASTNIK : RK JADRAN HRPELJE-KOZINA
RK ČRNOMELJ : ŠD MOKERC KIG
RD BUTAN PLIN IZOLA : RK VELIKA NEDELJA
RK GROSUPLJE : RK SEVNICA
RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : ŠRD ŠKOFLJICA
RD ALPLES ŽELEZNIKI : RD HERZ ŠMARTNO

FOTO: Blaž Bratkovič / RD Herz Šmartno

Komentarji