Poročilo prvega kroga 1/8 finala Lige prvakinj

Play-off tekme Lige prvakinj so v pogonu. Na štirih odigranih obračunih so trikrat slavile ekipe, ki so po skupinskem delu končale na višjem mestu, enkrat pa je (na našo veliko veselje) bila poražena ekipa, ki so jo stavnice dale v vlogo favorita. 


Na Norveškem je moštvo Storhamarja pričakovano klonilo proti Odenese Handboldu. Danske prvakinje so vodile skozi celotno srečanje in domačinkam niso niti pustile upanja o kakšnem boljšem izhodišču za povratno tekmo. Že sam uvod je popolnoma pripadel gostjam, ki so z delnim izidom 7:1 hitro nakazale svojo kvaliteto in motiviranost. V srednji fazi prvega polčasa so Norvežanke zaostanek sicer omilile, a sta jim do popolne priključitve manjkala dva zadetka. Ob polčasu so se igralke razšle ob rezultatu 13:16. Uvertura drugega polčasa je bila močno podobna tisti iz prvega dela tekme. Danke so z delnim izidom 8:2 povečale razliko na +9 in tako že dobrih 15 minut pred iztekom igralnega časa zaključile tekmo. Srečanje se je zaključilo z gladko zmago favoritinj iz Odenseja 22:30.  Pri domačinkah je 6 golov dosegla Norvežanka Kristin Venn, enega manj pa Tina Abdulla. Za gostujočo ekipo sta po petkrat mrežo zatresli Nizozemki Dione Housheer in Lois Abbingh. V vratih Odenseja je bila odlično razpoložena Švedinja Martina Thorn, ki je zbrala 17 obramb ob 45% uspešnosti.

Igralke francoskega Bresta so pred domačimi na prvi tekmi 1/8 finala klonile proti izjemni danski ekipi Team Esbjerg. Kljub temu, da so gostje bile v vlogi favoritinj smo spremljali izjemno napeto srečanje, ki ni ponudilo večjega rezultatskega pobega. V prvem polčasu sta bili ekipi trinajstkrat poravnani, trikrat pa sta moštvi izmenjali vodstvo. Napet prvi del srečanja se je končal pri izenačenju na 15:15. Druga polovica se je nadaljevala v predvsem izenačenem tonu vse do 46. minute, ko so Danke prvič na tekmi povedle za tri gole (21:24). Tri minute kasneje so sicer Francozinje še prišle do minimalnega zaostanka, a jim rezultata ni uspelo poravnati. Tekma se je končala pri 25:28. Pri domačinkah je z 8 zadetki bila najbolj strelsko razpoložena Norvežanka Helene Gigstad Fauske, pri Dankah jih je prav toliko dosegla MVP lanskega EP pri nas, Henny Ella Reistad. Pri gostjah je na golu blestela Anna Opstrup Kristensen, ki je zaustavila 18 poskusov (43%).

Črnogorski prvak ŽRK Budućnost Podgorica je na domačem terenu pričakal drugo najboljšo madžarsko ekipo. Čeprav so Črnogorke edinokrat na srečanju vodile pri 1:0, so prvi polčas še držale aktiven rezultat. Madžarski FTC je v Morači pokazal visoko koncentracijo in pripravljenost na “dvomeč” z odlično črnogorsko ekipo. Polčas sta ekipi sklenili z 13:15, začetek drugega dela pa je pripadel Madžarkam. Domačinke v nadaljevanju niso uspele močneje ogroziti madžarske prednosti in so Moračo zapustile sklonjenih glav. Prva tekma se je končala z zmago FTCja 24:28. Pri domači ekipi je 9 golov zabila Milena Raičević, pri Madžarkah je sedemkrat med strelke vpisala Nizozemka Antje Angela Malestein. V črnogorskih vratih je Francozinja Armelle Attingre zbrala 16 obramb, na nasprotni strani se je Blanka Biro zaustavila pri enajstih. 

Slovenske prvakinje so se v Stožicah po robu postavile romunskemu Rapidu. Po slabšem uvodu so Krimovke uprizorile povratek in zmagale z 29:24 in si zagotovile dobro popotnico za revanšo v Romuniji. Daljše poročilo si lahko preberete tukaj.  

 

POVRATNE TEKME:

25.3.

FTC-Rail Cargo Hungaria : ŽRK Budućnost Podgorica 
Odenese Handbold : Storhamar

26.3.

Team Esbjerg : Brest Bretagne
CS Rapid București : RK Krim Mercator

Komentarji