Poseganje v regularnost OI v Tokiu? Odstop velikega šefa sodnikov pove marsikaj

Minuli teden je v javnost odjeknila novica o odstopu vodje sodniške komisije pri Mednarodni rokometni zvezi (IHF) Ramona Gallega. Razlog za odstop naj bi bilo predvsem vpletanje v imenovanje sodnikov za olimpijske igre.


Manj kot dva meseca pred začetkom OI v Tokiu se je za odstop odločil Ramon Gallego, ki je opravljal vlogo vodje sodniške komisije pri Mednarodni rokometni zvezi (IHF). Razlog za odstop naj bi bil slab odnos s predsednikom IHF Hassanom Moustafo, ki naj bi posegal po imenovanju in nominacijah sodniških parov za OI v Tokiu. Španec je na Twitterju zapisal:
“Sporočam, da ne bom opravljal svoje vloge na osmih igrah. Sodniki so pošteni in profesionalni (žal ne v ekonomskem smislu), zato ne morem tolerirati političnega pritiska, ki bi jim ogrozil neodvisnost. Po 36 letih v IHF to gotovo ni konec, kakršnega sem si zamislil, a zame je najbolj pomembno, da imam miren spanec, čisto vest in da lahko vsakomur pogledam v oči,” je povedal Gallega in dodal, da predsednik IHF Hassan Moustafa z njim ravna kot z otrokom in da mu mu je prav malo mar za olimpijska načela. Povsem naj bi si podredil tudi krovno organizacijo, ki dela pod njegovimi načeli.

FOTO: IHF

Komentarji