Samo v Bundesligi: Pri 47 letih iz pokoja v boj za osvojitev najboljše lige na svetu

Da, prav ste prebrali. Minuli teden smo na našem portalu poročali o poškodbi prvega vratarja Flensburga Benjamina Burića, ki je z letošnjo sezono zaključil. Flensburg je kratkoročno rešitev našel v rokometnem veteranu Henningu Fritzu, ki se pri 47 letih očitno vrača iz pokoja in bo Flensburgu pomagal biti bitko za naslov elitne nemške Bundeslige.


Po poškodbi Benjamina Burića je bilo jasno, da bo klub s severa Nemčije potreboval še enega vratarja, ki bo dopolnjeval tandem z norveškim vratarjem Bergerudom. Nemški klub je zamenjavo za Burića našel v veteranu Henningu Fritzu, ki se bo po devetih letih vrnil iz igralskega pokoja.

Morda se sliši neresnično, a je novico potrdil tudi Fritz. Izkušeni nemški vratar bo tako do konca sezone pomagal Flensburgu, ki v nemškem državnem prvenstvu bije bitko za osvojitev naslova s THW Kielom.

Henning Fritz, svetovni prvak in nekoč najboljši igralec sveta (2007), se bo na igrišče vrnil pri 47 letih. Do leta 2012, ko je končal kariero, je branil barve Magdeburga, Kiela in Rhein Neckar Lowna. Po uspešni igralski karieri se je posvetil pisanju rokometnih knjig in komentiranju rokometnih tekem za nemško televizijo.

“Nikoli nisem niti pomislil na to, da bi se po toliko letih neigranja vrnil na rokometna igrišča. Zaradni redne aktivnosti in teka, ki ga prakticiram večkrat tedensko, sem v dobri fizični kondiciji in mislim, da lahko ekipi pomagam do konca sezone. Ko sem prejel klic Maike Makule, zame ni bilo dileme. Ekipi želim pomagati, predvsem pa si želim hitrega okrevanje Benjamina Burića,” je dejal legendarni Fritz.

 

Komentarji