Poteko: “Vsak igralec je prikazal dobro predstavo”

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so včeraj odigrali tekmo 12. kroga EHF Lige prvakov. Gostovali so pri aktualnih evropskih prvakih, igralcih THW Kiela, ki za osvojitev tretjega mesta potrebuje dve zmagi v zadnjih dveh tekmah. Prvo mu je danes uspelo doseči, vendar so Celjani znova nudili izjemen odpor, v končnici pa tekmo igrali z igralci povprečne starosti malce čez 20 let.


Tomaž Ocvirk, trener RK Celja Pivovarne Laško:
“Čestitke Kielu za zasluženo zmago. Čestital bi tudi svojim igralcem, ki so dobro odigrali tekmo. Ključnih je bilo prvih deset minut, ko smo začeli preveč neodgovorno in pasivno v obrambi in napadu. Z menjavami smo dvignili nivo, agresivnost, igrali tako kot smo si želeli. Do konca smo bili v igri, na koncu pa so presodile izkušnje nasprotnika, ki je zasluženo slavil. A še enkrat ponosen sem na svoje igralce.”

Vid Poteko, igralec RK Celje Pivovarna Laško:
“Moramo ostati pozitivni, saj smo danes igrali z evropskim prvakom. Vsak igralec v naši ekipi je pokazal dobro predstavo, ostati moramo na nivoju, kot ga kažemo na vseh zadnjih tekmah in poskusiti zmagati na zadnji tekmi v Aalborgu. Danes smo tekmo začeli malo preveč zadržano, izgubili kakšno žogo preveč, Kiel pa je ustvaril razliko, ki jo je držal skozi vso tekmo, a pokazali smo zelo dobro borbo, zato lahko optimistično pričakujemo naslednje tekme.”

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji