Povratek družine Dujšebajev v knežje mesto

Jutri, 27.10., bo odigran peti krog Lige prvakov. Slovenski prvaki bodo doma gostili najmočnejšo poljsko ekipo Lomza Industria Kielce. Celjani z dvema točkama po štirih tekmah zasedajo šesto mesto, Poljaki pa s šestimi točkami četrto. Nekdanji najboljši rokometaš sveta si knežjega mesta s Kielcami še ni uspel podrediti. Pred vrati je njegov tretji poizkus.


Današnji teden bo za nekatere slovenske klube evropsko obarvan. V četrtek je na sporedu Liga prvakov, v petek pa v Evropskem pokalu igrata še Slovenj Gradec in Gorenje Velenje.

Talant Dujšebajev se je s poljskim prvakom v Celju že dvakrat opekel. Leta 2017 ga je na slovenskih tleh obakrat premagal Branko Tamše, 2 leti nazaj pa je slovensko-poljski obračun preprečila korona. Ta teden v knežje mesto prihajajo kar trije predstavniki družine kirgizijskih korenin. Alex (29) in Daniel (25) iz zunanjih pozicij ter oče s taktirsko palico v roki, bodo poskušali prekrižati načrte domačim državnim prvakom. Mlajši od bratov se je svetovnemu občinstvu dodobra predstavil prav s Celjem, kjer je v sezoni 2017/18 nizal odlične predstave.

Celjani, ki so v drugem krogu lige prvakov premagali nemškega velikana Kiel, bodo tokrat poskušali prekiniti niz zaporednih porazov (Barcelona, Nantes) v najmočnejši rokometni ligi. Kielce v jutrišnji obračun vstopajo z ravno obratnim izkupičkom. Od štirih odigranih tekem so izgubili le v drugem krogu proti Barceloni. Uspelo pa jim je vzeti skalp Nantesu, Aalborgu in Kielu. Še bolje pa jim gre v poljski ligi. Po šestih odigranih tekmah so še vedno neporaženi in so tako na drugem mestu. Zaostajajo za ekipo Wisla Plock, ki je odigrala dve tekmi več. V četrtek je na sporedu torej tekma dveh neporaženih ekip domačega prvenstva, kar nakazuje na ponovni spektakel v dvorani Zlatorog.

 

 

Komentarji