Prapotnik: “Kukman si zasluži mesto v reprezentanci”

Ta konec tedna se bo v Ormožu zbrala tudi mladinska reprezentance Slovenije, ki jo že nekaj let uspešno vodi trener RK Jeruzalem Ormož Saša Prapotnik. Mladinsko reprezentanco namreč konec junija čaka mladinsko svetovno prvenstvo na Madžarskem. Mesto v reprezentanci si je prislužil tudi mladi in obetavni član Novomeške Krke, 20-letni Tilen Kukman.


Kukman je v letošnji sezoni na 12 odigranih tekmah dosegel 63 zadetkov s čimer je po prvem, sicer nepopolnem delu sezone, skupaj z Domnom Tajnikom na drugem mestu lestvice strelcev. Pred njima je le član Kopra Tine Poklar z 68 goli.

Z izbranimi besedami je o Tilnu Kukmanu govoril tudi selektor Saša Prapotnik. “Vsekakor si Tilen zasluži mesto v reprezentanci, saj je postal eden izmed nosilcev igre v svojem matičnem klubu Krke, kjer kaže zelo konstantno igro. Sigurno je v reprezentanci to dodana vrednost.” Je bil pa razumljivo vpoklica v reprezentanco vesel tudi Kukman, ki je za klubsko spletno stran dejal, da je to zanj nagrada za prikazane igre in trdo delo na klubskem nivoju, veseli pa se tudi snidenja s soigralci v reprezentanci.

Reprezentante kot je to sedaj že v navadi čaka testiranje na koronavirus, ki ga bodo opravili v svojem domačem kraju. Nastanjeni bodo v ormoškem hotelu, kjer bodo na samem zboru opravili še eno testiranje. Trener Prapotnik je dejal da bodo na šestih treningih poizkušali izpiliti predvsem taktično pripravo na svetovno mladinsko prvenstvo. Prvenstvo bo potekalo od 22. junija do 7. julija na Madžarskem.

Foto: Gašper Simonič/MRK KRKA

Komentarji