Ljubljančani s polno paro po obstanek

Novinec v ligi MRK Ljubljana je prvi del sezone odigral zelo solidno. Četa Bojana Čotarja je v drugem krogu proti Izoli osvojila tudi prvo, zgodovinsko točko v ligi NLB. Ljubljančani so v prvem delu prvenstva prikazali srčno igro in bili velikokrat tudi izjemno blizu presenečenja proti favoriziranim ekipam.


Prvo, krstno zmago v ligi NLB so Ljubljančani dosegli v Kopru, kjer so po drami v končnici tekme v Ljubljano odnesli minimalno zmago. Prvi mestni derbi v novi sezoni lige NLB je pripadel sosedom iz Kodeljevega, novo zmago pa so Ljubljančani dosegli na gostovanju v Krki kjer so favorizirane Novomeščane premagali z 21:22. Na zadnji tekmi leta 2020 so na domačem terenu gostili Urbanscpe Loko in znova odščipnili točko favorizirani ekipi (28:28).

Ekipa Ljubljane tako po odigranih trinajstih tekmah z osvojenimi šestimi točkami zaseda 10. mesto lestvice lige NLB. Varovanci Bojana Čotarja so sredi tega tedna že pošteno zavihali rokave in pričeli januarske priprave na nadaljevanje prvenstva, v katerega bodo Ljubljančani zagotovo krenili s polno paro z željo po obstanku v ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji