Prava mala katastrofa slovenske reprezentance; a cilj je izpolnjen

Po porazu slovenske reprezentance v polfinalu proti Španiji so se naši danes pomerili v tekmi za tretje mesto proti Norvežanom. Skandinavci so včeraj po dveh podaljških izgubili proti Hrvatom, kar jim je pobralo kar nekaj moči. Tudi Slovencem pa se je že v polfinalu poznala utrujenost, a borba za bron je bila vseeno ogromna. V drugem polčasu smo gledali popoln mrk slovenske reprezentance in tekma se je končala z zmago Norvežanov z 28:20.


Na začetku tekme se je izkazal Klemen Ferlin, ki je že v 5. minuti zbral tri obrambe. Žal pa našim v napadu ni steklo, a na srečo so grešili tudi Norvežani. V 7. minuti je bil rezultat 2:1 za Slovenijo. Slovenci v napadu niso našli rešitve za norveško obrambo, na srečo je našo reprezentanco reševal izjemno razpoloženi Ferlin. V 22. minuti pa so Norvežani prišli do občutnejše prednosti – 8:5. Do konca polčasa so norveški rokometaši zadržali prednost treh zadetkov. Prvi del igre se je končal z 12:9 za skandinavsko ekipo. 

Drugi del se je začel tako, kot se je prvi končal. Edini, ki je bil “na nivoju” v slovenski reprezentanci je bil Klemen Ferlin. V prvih 5 minutah naši niso zadeli, medtem ko so prejeli 3 gole. Razlika je bila že 6 zadetkov (15:9) in slovenska ladja se je počasi začela potapljati. Pri -7 (16:9) je bil Ljubomir Vranješ primoran vzeti minuto odmora. Prvi gol v drugem polčasu so naši zadeli v 38. minuti, iz najstrožje kazni je bil uspešen Jure Dolenec. Do konca tekme nikakor ni steklo, Norvežani pa so to izkoristili in premagali Slovenijo z 28:20.

Ne glede na vse, je treba poudariti, da so Slovenci osnovni cilj dosegli – to so kvalifikacije za olimpijske igre. Poleg tega je treba poudariti tudi, da je slovenska reprezentanca prišla do 4. mesta na EP, na tekmovanju, ki je v tem športu najmočnejše na svetu. Preden grajamo, se samo spomnimo, kdaj je to uspelo nogometašem, ki z lahkoto napolnijo največji slovenski stadion. Poleg tega pa tudi to, da je 4. mesto na EP drugi najboljši uspeh Slovenije v zgodovini evropskih prvenstev.

FOTO: RZS

Komentarji