Krimovke razočarale v Romuniji

Rokometašice Krima Mercatorja so izgubile uvodni dvoboj glavnega dela evropske Delo EHF Lige prvakinj. Na gostovanju je bila premočna romunska Valcea, ki je z rezultatom 31:16 osvojila prvi par točk in se na lestvici izenačila s Krimom in Sävehofom. V drugem kolu se bodo Tigrice na Kodeljevem pomerile proti zvezdniški zasedbi francoskega Bresta.


V prvem polčasu smo bili priča trem fazam.  Prvo je z uvodnim zadetkom po dobri minuti igre začela Krimova ostrostrelka Harma van Kreij, drugega za 2:0, dosegla ga je Yullia Snopova, pa smo čakali skoraj do osme minute. Na prvi zadetek domačink je bilo potrebno počakati še minuto dlje, nato pa se je obema ekipama končno odprlo tudi v napadu.

Sledilo je izenačeno nadaljevanje, vse do 23. minute. Rezultat je bil skoraj poravnan na 7:8, ko so se začele črne minute ljubljanskih rokometašic. Domača zasedba je z delnim rezultatom 7:1 pri 14:8 postavila končni rezultat prvega polčasa.

Drugi polčas se je začel po notah domačink, ki so v 39. minuti prvič povedle za deset (21:11), zato je trener Krimovk Uroš Bregar že kmalu posegel po minuti odmora, a velikega preobrata nismo dočakali. Ob manjkajočih Alji Varagić in Manci Jurič, ter Nataši LjepojiPoloni Barič in Nini Zulić, ki so za to tekmo stisnile zobe, so imele Tigrice premalo razpoloženih igralk za presenečenje. Valcea je tako z zmago 31:16 le potrdila vlogo favorita.

Pri ljubljanskih rokometašicah je bila strelsko najbolj razpoložena Harma van Kreij s petimi zadetki, sledila ji je Yuliia Snopova s tremi. Antonija Mamić je v prvem polčasu zbrala pet obramb, Maja Vojnović pa v drugem devet.

Krimovke se bodo prihodnjo nedeljo prvič predstavile domačemu občinstvu. V drugem kolu glavnega dela najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja v Ljubljano prihaja francoskemi Brest. Na Kodeljevem se v nedeljo, 2. februarja ob 17.00, pripravlja pravi športni spektakel.

1. KOLO GLAVNEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ, SKUPINA 2
sobota, 25. januar 2020, ob 14.00, Traian Sport Hall, Valcea
SCM RAMNICU VALCEA (Romunija) : RK KRIM MERCATOR 31:16 (14:8)
Ramnicu Valcea: 
Ciuca, Batinović; da Silva Vieira 1, Trifunović, Elghaoui 3, Bacaoanu 1, Lopez Herrero 4, Norgaard Osterballe 1 (1), Florica, Glibko 9 (2), Fernandez Fraga 3, Marin 1, Zamfirescu 2, Liščević 1, Badea, Gonzalez Alvarez 5.
Krim Mercator: Gjerek, Vojnović (9 obramb), Mamić (5); Kojić, Bon Brzin, Klobučar, Abina, Žabjek, Rebičova 2, van Kreij 5, Barič 1, Klemenčič, Zulić 2, Ljepoja 2, Vučko 1, Snopova 3.

Vir in Foto: RK Krim Mercator

Komentarji