Pred nami še preostale tekme Lige prvakov

Danes bodo na sporedu še zadnje štiri tekme 9. kroga EHF Lige prvakov. Dvoboji bodo v Kielu, Veszpremu, Barceloni in Parizu.


Za zadnjo tekmo skupine A, v Kiel prihaja Vardar, ki ga vodi Veselin Vujović. Kiel je bil na prvi tekmi boljši z rezultatom 29:26. Kiel je tudi na medsebojnih tekmah uspešnejši, saj je točke pobral na sedmih obračunih od devetih odigranih. A Vardar je bil boljši v četrtfinalu leta 2019. Vardarjev Timur Dibirov je najboljši strelec tekmovanja z 52 goli, Kielov Niklas Ekberg je tretji, z 49 zadetki.

V skupini B se bosta pomerila Telekom Veszprem in Dinamo Bukarešta. Na prvi tekmi teh dveh nasportnikov je Dinamo obdržal dve točki doma, z rezultatom 31:29. Dinamo ima predzadnjo obrambo lige, s prejetimi 255 zadetki. Najboljši strelec Veszprema je Gašper Marguč, ki je dosegel 42 zadetkov.

V Španijo k Barceloni prihaja Porto. Na prvi medsebojni tekmi sta si ekipi razdelili točki po remiju s 33:33. Barcelona prvič v zgodovini ni zmagala na zadnjih treh tekmah. Porto ima najslabšo obrambo lige, prejeli so 257 golov. Pri Barçi je prejšnji teden zamenjava poškodovanega Luisa Fradea, Youssef Ben Ali dosege, dosegel 2 gola.

Na zadnji tekmi 9. kroga EHF Lige prvakov nas čaka tekma tedna. Pomerila se bosta dva velikana, PSG in Kielce. Kielce so zmagale na zadnjih sedmih tekmah v Ligi prvakov. Tekma bo spopad najboljšega napada lige, ki ga ima PSG z 271 doseženimi goli in tretjega najboljšega napada, ki ga imajo Kielce z 262 doseženimi.

Foto: EHF

Komentarji