Elverum po slabi končnici oddal točki

Po dveh porazih proti Montpellieru je vse kazalo, da bo Elverum prišel do zmage. A so jo zapravili v izdihljajih srečanja.


Vse je že kazalo, da bo zmaga ostala doma. Elverum je vodil za 3, osem minut pred koncem. Nekaj sekund pred koncem srečanja je Elverum sprožil strel na gol, vratar Meškova, Ivan Matskevich, je žogo ustavil na črti, nato pa zadel v prazno mrežo za veliko zmago! To je bila prva zmaga Meškova po sedmih porazih in enem remiju.

Najboljša strelca srečanja sta bila za Elverum Tobias Grondahl in Mikita Vailupau za Brest, oba sta dosegla po 8 golov. Ponovno je odlično tekmo odigral Staš Skube, ki je dosegel 4 gole, podelil pa je tudi nekaj ključnih in atraktivnih podaj soigralcem. Jaka Malus je dosegel 2 gola.

Na drugi tekmi v skipini A je bil Aalborg boljši od Szegeda. Po izenačenem začetku je Aalborg prišel do vodstva z 10:5, po delnem izidu 5:0. Szeged se je ponovno prebudil, a mu ni uspelo izenačiti. Vratar Szegeda je dosegel 10 obramb v prvem polčasu, Mario Šoštarič pa je dosegel 5 golov, a je vseeno na odmor odšel z zaostankom 16:14.

V drugem polčasu, je pot do zmage Aalborga tlakoval odlični čuvaj mreže Simon Gade, ki je dosegel 17 obramb. Za Aalborg je Nikolaj Laeso dosegel 9 golov. Šoštarič je bil najboljši strelec Szegeda s 7 zadetki, Borut Mačkovšek je dosegel 2 zadetka, Dean Bombač pa enega. Nik Henigman in Matej Gaber se nista vpisala med strelce.

Montpellier še naprej ohranja svoj zgaoviti pohod v Ligi prvakov. Za novo zmago so se morali pošteno potruditi, saj so Zagrebčami nudili odličen odpor.  Montpellier je v prvem polčasu vodil že za 4 (11:7), a je Zagreb po odličnih obrambah Davorja Ćavarja ob polčasu zaostajal le za 2 zadetka.

Po dveh golih Huga Descata je Montpellier prišel do vodstva za 5, a se je Zagreb vrnil in se ponovno približal na le gol zaostanka pri rezultatu 22:21. Za kaj več jim je zmanjkalo časa in energije, tako so prišli še do svojega petega zaporednega poraza proti francoski ekipi.

Na edini tekmi v skupini B je bil Motor boljši od Flensburga, ki ima ogromno težav s poškodbami. Na krilih Aidenasa Malasinkasa in Dmytra Horihe, ki sta dosegla 9 od 10 golov Motorja, je Motor odlično odprl srečanje. Flensburgov Emil Jakobsen je dosegel 7000. zadetek Flensburga v Ligi prvakov. Flensburg je s tem postal šesti klub, ki se lahko pohvali s tovrstnim dosežkom po Barceloni, Veszpremu, Kielu, Zagrebu in Celju.

To je bila že četrta zmaga na domačem terenu v letošnji sezoni za Motor. Z zmago so prehiteli Flensburg na letvici skupine B.

Foto: EHF

Komentarji