Špankam uvodni obračun svetovnega prvenstva

Na uvodnem srečanju svetovnega prvenstva, so bile domačinke bolje od reprezentantk Argentine.


Le 32 sekund so potrebovale rokometašice Španije da so dosegle prvi gol turnirja. Čeprav Argentina ni v prvem polčasu nikoli vodila, je vseskozi dihala za ovratnik Špankam. Španke so se mučile proti dobri obrambi in ni se jim uspelo odlepiti od tekmic. Najvišje vodstvo je bilo za 2 gola. Veliko zaslug za minimalni zaostanek Argentine ob polčasu ima tudi vratarka Marisol Carratu. Argentinke so imele v izdihljajih prvega polčasa celo priložnost, da na odmor odidejo izenačene, a je njihov strel ubranila Silvia Navarro.

V drugem polčasu je Manuela Pizzo zadela s sedmih metrov in izid izenačila na 12. A Španke so pritisnile in po vodstvu 16:12 je bil argentinski trener prisiljen vzeti minuto odmora. Tudi odmor ni pomagal, Španke pa so s trdno obrambo 5-1 in hitrimi protinapadi stvari postavile na svoje mesto. Med 34. in 54. minuto niso prejele zadetka in tekma je bila z rezultatom 23:12 odločena. Argentinkam je vidno padla energija in koncentracija, Španke pa se niso ustavile do zadnjega žvižga in na koncu so tekmicam dopustile le 3 gole v drugem polčasu, same so jih v tem času dosegle 18, za zmago z 29:13.

“Z dobro obrambo 5-1 in protinapadi smo tekmo obrnili v našo korist. Z rezultatom sem zelo zadovoljen,” je po tekmi povedal selektor Španije, Jose Ignacio.

Foto: FB IHF

Komentarji