Pred nami je 9. krog EHF Lige prvakov

Danes se začenja 9. krog Lige prvakov. Prva tekma bo na Danskem.


Na prvi tekmi 9. kroga se bosta pomerila domači Aalborg in Pick Szeged, ki sta se letos že pomerila v prvem delu prvenstva. Na prvi tekmi je bil Szeged boljši z 31:28, sedaj pa jih čaka povratni obračun. Aalborg je na sedmih medsebojnih srečanjih zmagal le enkrat. V prid jim ne govori niti dejstvo, da je Szeged v obdobju štirih zaporednih zmag v Ligi prvakov. A Danci bodo naredili vse, da točki ostaneta doma.

Na drugi tekmi na Norveško k Elverumu prihaja Meškov Brest. Obe ekipi potrebujeta zmago, saj je elverum izgubil oba svoja dvoboja proti Montpellieru, Meškov pa je edino moštvo brez zmage v letošnji sezoni. Na prvi tekmi je po zaslugi 9 golov Tobiasa Grondahla slavil Elverum. Meškov se je še lani uvrstil v četrtfinale, a zmaga proti Motorju ostaja zadnja v Ligi prvakov.

V skupini B bomo priča dvoboju med Motorjem in Flensburgom. Flensburg je na prvi tekmi doma zmagal s 34:27. Motor na lestvici za Flensburgom zaostaja le za točko, zbrali so jih šest. Flensburg bo na tekmi pogrešal Magnusa RodaFranza Semperja in Gorana Johannessena, ki so poškodovani.

Foto. EHF

Komentarji