Ženska reprezentanca je zaključila s pripravami

Slovenska reprezentanca, ki se je od prejšnjega ponedeljka pripravljala v Laškem, je danes zaključila priprave.


Selektor reprezentance, Dragan Adžić, je pred potjo določil 17 igralk, ki bodo na prvenstvu zastopale Slovenijo. Pravila svetovnega prvenstva omogočajo prijavo 18 igralk, izmed katerih se za vsako tekmo določi 16 igralk. Osemnajsta igralka bo Živa Čopi, ki bo na svojo priložnost in vpoklic čakala doma. Med prvenstvom lahko vsaka reprezentanca izvede 5 menjav. Prva v slovenski čakalni vrsti je Manca jurič.

Reprezentanca bo v Španijo odpotovala jutri zjutraj. Selektor Adžić je pred odhodom povedal: Želimo si narediti korak naprej in pokazati, da Slovenija sodi višje od četrtega bobna, v katerega je bila posajena pred žrebom za to svetovno prvenstvo. Pred nami so številni izzivi. Nimamo širokega nabora igralk, ob tem nekaterih igralk z nami ni, a to je priložnost za druge, da se izkažejo.”

Vedno bi za treninge lahko bilo več časa, da bi storili še kaj več, a menim, da smo iz tokratnih priprav izvlekli največ, kar smo lahko. Posvetili smo se detajlom igra na obeh straneh igrišča in mislim, da smo pripravljeni. Komaj že čakamo, da se tekmovanje začne,” pa je pred prvenstvom svoje misli strnila kapetanka Ana Gros.

SEZNAM REPREZENTANCE:

Aneja Beganović krožna napadalka
Živa Čopi* desno krilo
Tija Gomilar Zickero desno krilo
Ema Hrvatin leva zunanja
Ana Gros desna zunanja
Petra Kramar levo krilo
Nataša Ljepoja krožna napadalka
Dominika Mrmolja desna zunanja
Erin Novak leva zunanja
Elizabeth Omoregie srednja zunanja
Amra Pandžić vratarka
Tjaša Stanko leva zunanja
Maja Svetik levo krilo
Alja Varagić desno krilo
Maja Vojnovič vratarka
Branka Zec vratarka
Nina Zulič srednja zunanja
Nina Žabjek srednja zunanja
Komentarji