Pred vami je ALL-STAR TEAM evropskega prvenstva za ženske 2022

V najboljšo ekipo letošnjega evropskega prvenstva za ženske, ki je potekalo v Sloveniji, Črni Gori in Severni Makedoniji, je izbranih 9 posameznik. Sem sodijo vsa igralna mesta, najboljša obrambna igralka in najkoristnejša igralka prvenstva (MVP – most valuable player). Postava je bila izbrana na podlagi več tisočih glasov navijačev in EHF strokovnjakov.


Najkoristnejšo igralko prvenstva je določil EHF odbor. Izbrali so Norvežanko Henny Reistad. Za njo so se odločili glede na njen doprinos tako v napadu, kot tudi v obrambni vlogi.  To je že njena druga MVP nagrada. Prvo tovrstno laskavo nagrado si je prislužila za najkoristnejšo igralko EHF FINAL4, ko je z ekipo Vipersa iz Kristiansanda osvojila naslov Lige prvakinj. Odlična leva zunanja je že na lanskem svetovnem prvenstvu prav tako zabeležila vpis v All-star ekipo.

Najboljša srednja zunanja igralka evropskega prvenstva je že tretjič postala Norvežanka Stine Oftedal. Po koncu prejšnje EHF Lige prvakinj je Oftedalova že četrtič zapored postala najboljša srednja zunanja.

Na pozicijo desnega krila so navijači in strokovnjaki izbrali Črnogorko Jovanko Radičević. Igralka Krima je na zdajšnjem prvenstvu prečkala mejo 200 zadetkov doseženih na evropskih prvenstvih. Gre za njen tretji tovrstni naslov. Za najboljše desno krilo evropskega prvenstva je bila prvič izbrana leta 2012 v Srbiji in še enkrat leta 2020 na Danskem.  

Še daljši seznam dosežkov pa si lasti naslednja igralka. Romunka Cristina Neagu je v najboljšo postavo izbrana že četrtič. Leva zunanja je na evropskih prvenstvih zbrala največ zadetkov (moški in ženske)! Legendarna romunska igralka svojo odlično evropsko formo prikazuje že dolgih 12 let. V All-star ekipo evropskih prvenstev je bila zbrana leta 2010, 2014 in 2016.

Preostalih pet igralk si je to čast priborilo prvič v svojih karierah. To so francoska vratarka Cleopatre Darleux, dansko levo krilo Emma Friis, madžarska leva zunanja igralka Katrin Klujber in krožna napadalka Pauletta Foppa iz Francije. Za najboljšo obrambno igralko je bila izbrana reprezentantka Danske,  Kathrine Heindahl.

 

 

 

Komentarji