Slovenski reprezentant ostaja v Franciji

Rok Ovniček je svojo rokometno kariero začel pri Gorenju. V mestu svojega otroštva je igral vse do konca sezone 2017/2018, nakar se je preselil k Celjanom. V knežjem mestu je srednji zunanji igral le eno sezono. Že naslednje leto ga je pot odpeljala v francoski Nantes. Pogodbo je Slovenec podaljšal za 2 leti (do junija 2025).


Mladi Slovenec, ki je leta 2019 iz Celja prispel na bregove Loare, se je odlično vključil v delovno silo Nantesa in vijoličastim pripomogel s svojim dobrim pregledom nad igro, odličnimi asistencami in nepričakovanimi streli na gol.

Rok Ovniček, slovenski reprezentant in igralec HCB Nantesa: “Tu se počutim zelo dobro – v tem klubu, tej ekipi in tem mestu. S pridružitvijo Nantesu leta 2019, sem do sedaj preživel odlične trenutke. Od prihoda imam občutek, da sem napredoval, tako kot ta ekipa. Dvignili smo dve trofeji, prišli do final 4 Lige prvakov in vem, da smo lahko še boljši. Za nami vedno stojijo tudi navijači. Igral sem že v številnih dvoranah, a takšnega vzdušja, kot je v H Areni, še nisem občutil. Vesel in ponosen sem, da sem prestopil v HBC Nantes.”

Po desetih odigranih tekmah v francoski ligi, Rokov Nantes zaseda 1. mesto. Na vrhu lestvice kraljujejo z zvezdniškim Paris Saint-Germainom in zimzelenim Montpellierjem.

Komentarji