Predsednik EHF: “Leto 2022 bo leto rokometa”

Ta vikend se je tudi uradno zaključila sezona v EHF Ligi prvakov. Naslov je po zanesljivi zmagi v finalu proti Aalborgu osvojila Barca, ki se veseli svojega devetega naslova.


Po uspešni izvedbi letošnje sezone v EHF Ligi prvakov evropska rokometna zveza (EHF) že z nestrpnostjo pričakuje naslednjo sezono: “Vrnitev navijačev na največji oder klubskega rokometa je bil pomemben korak naprej,” je po finalnem turnirju EHF Lige prvakov dejal predsednik EHF Michael Wiederer.

“Prepričani smo, da se bo EHF FINAL4 2022 znova igral pred polnimi tribunami in če bomo imeli navijače na mestu, obljubim, da bo to največje rokometno praznovanje doslej, leto 2022 pa bo leto rokometa,” dodaja Wiederer.

EHF FINAL4 2022 bo predvidoma na sporedu 18. in 19. junija 2022 v kölnski LANXESS areni.

FINAL 4 turnirja v letošnji sezoni Lige prvakov se je udeležilo tudi nekaj več kot 1000 navijačev: “Videti navijače na tribunah in slišati, kako navijajo za svojo ekipo, je bil eden najpomembnejših trenutkov ta vikend,” je dejal Wiederer.

V naslednjih dveh tednih bo Evropska rokometna zveza (EHF) potrdila 10 ekip, ki imajo zagotovljeno mesto v Ligi prvakov in klube, ki bodo svoje mesto v Ligi prvakov dobili naknadno.

Žreb skupinskega dela EHF Lige prvakov za naslednjo sezono bo 2. julija.

FOTO: EHF Champions League

Komentarji