Robustni pivot zapušča Slovenj Gradec

Robustni krožni napadalec Vuk Milenković, ki je tudi kandidat za najboljšega krožnega napadalca lige NLB (zanj lahko glasujete TUKAJ), zapušča koroški klub RK Slovenj Gradec 2011. 23-letni Srb se vrača v domovino, kjer bo okrepil Metaloplastiko.


Milenković je v Slovenj Gradcu preživel dve sezoni. V ligi NLB je na 33 tekmah dosegel 86 golov, v letošnji sezoni pa je bil nepogrešljivi člen koroške ekipe. Mladi krožni napadalec se je odločil, da v naslednji sezoni obeleče dres srbske Metaloplastike, ki sestavlja izjemno močno ekipo.

Nadarjeni krožni napadalec je svojo rokometno pot začel v Partizanu, kjer je razvil svoj potencial in si v mlajših kategorijah prislužil tudi vpoklic v srbsko reprezentanco. Nato je sledil prestop v madžarski Dabas, nato pa v Slovenj Gradec, kjer je bil eden ključnih igralcev.

“Metaloplastika je klub z veliko in bogato zgodovino, klub, ki iz leta v leto kaže, kako je resen in organiziran. Šabac je mesto rokometa, pričakovanja so velika kot vsako sezono, upam in verjamem pa, da jih bomo izpolnili,” je ob prestopu k Metaloplastiki dejal Milenković.

FOTO: Aljaž Sešel/RK Slovenj Gradec

Komentarji