Predstavitev ekip v ligi NLB 2021/2022: RK Celje Pivovarna Laško

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so minuli vikend tudi uradno pričeli s sezono 2021/2022. V dvorani Zlatorog je gostoval danski GOG, ki je klonil proti prenovljeni ekipi Celja. Novopečeni trener tretjeuvrščene ekipe iz lige NLB v minuli sezoni je tako uspešno debitiral na klopi celjskega kluba.


Izjavi pred začetkom uradne sezone sta prejšnji teden delila trener in kapetan Celja, spodaj pa prilagamo tudi seznam ekipe RK Celje Pivovarna Laško za sezono 2021/2022. Eden izmed glavnih ciljev Celja bo zagotovo vrnitev državnega naslova v hram slovenskega rokometa in dostojno nastopanje v EHF Evropski ligi. Konkurenca v državnem prvenstvu bo izjemno težka, glavna konkurenta za naslov Celju pa bosta trebanjski Trimo in Gorenje Velenje.

Trener Celja, Alem Toskić: “Ekipa je močno spremenjena, tu so novi igralci in vsi skupaj razmišljamo o tem, da si želimo obeh domačih lovorik ter dobrih predstav v Evropi. Za to smo se hitro začeli pripravljati in že v soboto nas čaka prva zahtevna preizkušnja. Malce smole smo imeli z žrebom, ampak tudi oni si niso želeli nas, tako, da je vse odprto. Vsi imamo svoje kvalitete in prepričan sem, da bo moja ekipa dala vse od sebe in da bomo na koncu vsi zadovoljni. Več kot en mesec smo že skupaj, odlično funkcioniramo, zelo pomembno je, da nismo imeli nekih težav s poškodbami, le nekaj mladih je bilo odsotnih zaradi reprezentance. Se pa sam zavedam kaj pomeni biti član takšnega kluba, kot je Celje Pivovarna Laško. Šest let sem igral v tem klubu, zato lahko sedaj igralcem kot trener pomagam še z izkušnjo več, vsekakor pa verjamem, da imamo kvaliteto in da bomo uspeli v naših ciljih.”

Kapetan Celja, David Razgor: “Vajeni smo sprememb, čeprav letos je bilo teh že več. Če malce primerjam ekipe skozi leta, verjamem, da bomo s to ekipo še malce bolj agresivni, imamo nekaj posameznikov, ki bodo strah in trepet nasprotnikov. Verjamem, da bomo tekom sezone vse postavili na svoje mesto, imamo širok kader in novinci so vsi prinesli dodatno širino ter trdnost ekipe. Tako verjamem, da bomo uresničili zastavljene cilje, v Evropi smo dobili težkega nasprotnika, a v tekmo bomo šli na polno ter prepričan sem, uspeli. Gledamo naprej, dobro delujemo, priprave so bile nekoliko drugačne, saj nas že na prvi tekmi čaka praktično eden odločilnih trenutkov sezone. To je malce nenavaden občutek ob začetku, letos ne branimo naslova, v Evropi začenjamo takoj na polno, a kot sem dejal, delali smo dobro in prepričan sem, da bomo optimalni že na teh dveh prvih tekmah to soboto in v povratni teden dni kasneje.”

Ekipa RK Celje Pivovarna Laško 2021/22:

Vratarji: Nebojša Bojić, Gal Gaberšek, Miljan Vujović

Krilni igralci: Tim Cokan, Tilen Kodrin, Gal Marguč, Tadej Mazej

Zunanji igralci: Radojica Čepić, Arsenije Dragašević, Ante Ivanković, Mitja Janc, Žiga Mlakar, David Razgor, Tilen Strmljan, Aleks Vlah, Stefan Terzić

Krožni napadalci: Matic Suholežnik, Vid Poteko, Stefan Žabić

Strokovni štab:

Glavni trener: Alem Toskić

Trener vratarjev: Aleš Anžič

Fizioterapevt: Gorazd Žužek

Team manager: Nejc Ajdnik

Zdravnik: Saša Djurić

Tehnični vodja: Andrej Feldin

Kondicijski trener: Primož Pori

 

 

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji