Predstavitev ekipe: RD Butan plin Izola

Prvi izmed dveh novincev v ligi je ekipa RD Butan plin Izola. Primorci se po dveh letih vračajo v elitno slovensko rokometno ligo. Njihovi cilji so skromni, a povsem realni. Njihova želja je namreč ostati v družbi najboljših prvoligaških ekip.


Z razlogom ostati v 1. NLB ligi so zato v klub pripeljali nekaj novih okrepitev. V Izoli si močno želijo postati najboljša ekipa na obali. Derbiji s Koprom so namreč eni izmed najmočnejših v državi. V Izoli pa slovijo po eni izmed najzvestejših navijaških skupin. Skupina Ribari, ki na vsaki tekmi napolnijo dvorano so kot njihov sedmi igralec.

VSAKO TEKMO ŽELIMO ITI NA POLNO

Kaj Izolani pričakujejo od nove sezone. Svoja pričakovanja je podal športni direktor Nikola Kojič: “Od nove sezone pričakujemo nadaljevanje napredka, ki smo ga začeli v lanski sezoni. Želimo si, da se predvsem mlajši igralci razvijajo, se borijo in da bomo vsi skupaj zdravi. Pričakujemo zastavljen cilj, t.j. obstanek v ligi.” 

“V novi sezoni smo si skupaj z upravo zastavili enoten cilj, ki je obstanek v ligi. Z vsako tekmo si želimo iti na polno in rasti v igri, ter na ta način zbrati čim večje število osvojenih točk,” je svoje dodal še kapetan moštva David Zorić Stepančič.

VZDUŠJE V IZOLSKEM KLUBU NIKOLI NI BILO VPRAŠLJIVO

“Priprave potekajo po zastavljenih tirnicah. Najbolj pomembno je, da so fantje zdravi in da so fantje polno prisotni na treningih. Za nami je močan turnir v Trebinjah, na katerem smo videli določene sposobnosti in potencial posameznih igralcev ter ekipe. Na osnovi videnega bomo gradili delo naprej. Vzdušje v izolskem klubu ni bilo nikoli vprašljivo. Novi fantje so bili odlično sprejeti, kar je značilnost izolskega kluba. Vzdušje je pred letošnjo sezono odlično in zremo optimistično naprej.” je o tem kako potekajo priprave ter kakšno je stanje v garderobi še dodal Kojič.

Kot vse kaže je kemija med igralci odlična. To nam je potrdil tudi Zorić Stepančič. “Priprave potekajo po planu. Morda se dela še več kot v preteklih sezonah. Delamo korektno in imamo odlične pogoje za delo. Boljših pogojev si ne znam predstavljati. Vzdušje je optimalno, boljšega vzdušja si skorajda ne bi mogel predstavljati. Veliko smo na kolektivnem duhu delali že lani. Ekipa je ostala skorajda nespremenjena. Dobili smo štiri nove okrepitve, dva tujca iz Srbije Spasoje Gačevič (levi bek) in Ilija Petrovič (desni bek), ter povratnik Luka Logar (golman) in obetavni Urh Novak (desni bek). Vzdušje je res odlično , novi so se odlično vklopili v ekipo in vse poteka kot more bit.”

EKIPA V SEZONI 2019/2020:

IME IN PRIIMEK POZICIJA
Jasmin Husič Vratar
Leon Alessio Vratar
Luka Logar Vratar
Peter Božič Krilo
Kristjan Jurič Krilo
Jakob Urh Poberaj Zunanji igralec
Spasoje Gačević Zunanji igralec
Patrik Čolić Krilo
Amel Redžić Zunanji igralec
Rok Gašperšič Krožni napadalec
Teo Beganovič Zunanji igralec
Marko Nikolič Krožni napadalec
Urh Boris Novak Zunanji igralec
Ilija Petrović Zunanji igralec
Matjaž Brumen Krilo
Luka Orbanič Krilo
David Zorić Stepančič Krožni napadalec
Vid Miklavec Zunanji igralec

 

PRIHODI: (4) 

Urh Boris Novak (Rudar Trbovlje)
Ilija Petrović (Spartak Vojput, Srbija)
Spasoje Gačević (Nilufer Belediyespor, Turčija)
Luka Logar (Gorenje Velenje) – konec posoje

ODHODI : (2)

Jakob Vukovič (konec kariere)
Martin Gregorič (konec kariere, nova funkcija trener vratarjev)

Foto: RD Butan plin Izola

Komentarji