Tradicionalni memorial v spomin na Jožeta Šilca

V čast enemu izmed največjih in najboljših trenerjev na Slovenskih tleh Jožeta Šilca, danes in jutri v Ribnici in Škofji Loki poteka že 26. Šilčev memorial. Poleg klubov za katere je Šilc nastopal ali bil njihov trener (Ribnica, Loka, Sevnica in Slovan) bosta na turnirju nastopila še Izola in Riješki Zamet.


Memorial v čast Jožetu Šilcu poteka že vse od leta 1994. Pobudnik turnirja je bil Jože Galof. Na turnirju nastopajo ekipe kjer je Šilc deloval kot igralec ali trener, ter še nekateri izmed povabljenih klubov. Najuspešnejša ekipa Šilčevega memoriala je ekipa Loke, ki je naslov osvojila že 8-krat.

Zagotovo najodmevnejši trenutek Šilčeve kariere je naslov podprvaka v pokalu državnih prvakov (zdajšnja liga prvakov) osvojen s Slovanom leta 1981. V finalu so premoč morali priznati ekipi Magdeburga.

Jože Šilc je svojo kariero sicer začel pri Ribnici in bil igralec prve ekipa ribniškega kluba, ki je bil ustanovljen leta 1956. Pot ga je kasneje vodila v Ljubljano kjer je igral od leta 1967 do 1969. Kot trener je nato deloval v  Škofji Loki. Tam je sicer ostal le 2 meseca, saj so ga zaradi njegovega izjemnega dela vabili v različne klub. Sprejel je povabilo Sevnice. V Posavju je deloval kot igralec in trener ter Sevniško ekipo le v treh sezonah popelje do II. zvezne Jugoslovanske lige.

S prijateljem Nikolo Radićem sta se leta 1974 vrnila v Ribnico. Tam sta s trenerjem prof. Cvetom Pavčičem (Pavčič je Šilca navdušila za delo trenerja) osvojila 1. mesto v I. republiški ligi.

SPORED 26. ŠILČEVEGA MEMORIALA (Ribnica, Škofja Loka)

SKUPINA 1 (Ribnica): RD Riko Ribnica, RK Sevnica, RK Zamet;

SKUPINA 2 (Škofja Loka): RD Urbanscape Loka, RD LL Grosist Slovan, RD Butan Plin Izola.

Petek, 23.8.2019 (1.dan):

ob 16:00, RD RIKO RIBNICA – RK SEVNICA,
ob 18:00, RK SEVNICA – RK ZAMET,
ob 20:00, RD RIKO RIBNICA – RK ZAMET.

Sobota, 24.8.2019 (2.dan):

ob 15:00, tekma za 5.mesto,
ob 17:00, tekma za 3.mesto,
ob 19:00, tekma za 1.mesto,
ob 20:30, Podelitev pokalov najboljšim ekipam in posameznikom.

Foto: RD Riko Ribnica

Komentarji